Crna kronika

TRAGEDIJA KOD ILOKA

Pronađeno tijelo jednog muškarca, još uvijek se traga za drugim nestalim

Nakon 36 sati potrage, pronađeno je tijelo jednog od dvojice muškaraca koji su nestali nakon tragičnog prevrtanja čamca na Dunavu u Iloku.

U Iloku pronađeno tijelo jednog muškarca   FOTO:Goran Ferbezar/PIXSELL
Piše: Republika.eu
[16:24]
Za drugim muškarcem cijeli dan intenzivno tragaju policija, ronioci i pripadnici HGSS-a.
 
Drugi je dan temeljite potrage Dunava, koji je u petak kasno navečer ugasio tri života. Tijelo 29-godišnje žene pronađeno je netom nakon kobnog prevrtanja čamca, a jutros su ribari u jednoj uvali u Iloku pronašli tijelo njezinog 40-godišnjeg supruga, dva kilometra nizvodno od područja na kojem se dogodila nezapamćena tragedija.
 
"Danas oko 10 sati u jednom rukavcu u samom gradu Iloku je pronađeno tijelo muške osobe, a nastavljamo potragu i za drugim tijelom", rekao nam je Zlatko Becić iz vinkovačke stanice Hrvatske gorske službe spašavanja.
 
20 GSS-ovaca zajedno s policijom i roniocima i dalje intenzivno pretražuju Dunav, s obale, iz čamca te ispod površine, osobito područje na kojem je nađeno tijelo 40-godišnjaka.
 
"Pretražujemo cijelo područje. Od mjesta nestanka, do državne granice, znači gdje Dunav ulazi dalje u Srbiju, cijeli taj potez, to je nekih četiri kilometra, sve se gleda", poručio je Becić.
 
Nadaju se da bi uskoro mogli pronaći i drugog nestalog muškarca, 51-godišnjaka, inače obiteljskog prijatelja bračnog para, koji je pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, tragično stradao u Dunavu i iza sebe ostavio dvoje djece.
 
Oni su također te kobne noći bili na čamcu, zajedno s još sedmero putnika. Desetogodišnji dječak spasio se doplivavši do obale, a njegovog četiri godine mlađeg brata spasili su kampisti koji su čuli zapomaganja i pozive upomoć. Dječaka su morali oživljavati i u teškom je stanju prevezen u bolnicu.
 
Uzroci teške nesreće još uvijek se istražuju. Čamac je navodno bio preopterećen, a kada je u njega u jednom trenutku počela prodirati voda, nastala je panika i prevrnuo se. Iako su bili tek 30-ak metara udaljeni od obale, za tri osobe nije bilo spasa.
 
Tragedija koja se već dugo ne pamti na nepredvidljivom Dunavu.
 

[11:56]
HGSS izvijestio je da su ribolovci u jednoj uvali u Iloku primijetili tijelo muškarca oko 2 kilometara dalje od područja na kojem se dogodila nesreća u kojoj je u noći s petka na subotu nakon prevrtanja čamca na Iloku, poginula 29-godišnjakinja.
 
Po dolasku u uvalu spašavatelji su izvukli tijelo na obalu i predali ga policiji.
 
Potraga se usmjerava na područje na kojem je pronađen muškarac, a u pomoć stižu i ronioci pa će se šire područje pretražiti s obale, iz čamca te ispod površine, poručili su iz Hrvatske gorske službe spašavanja.
 
Još uvijek se traga za drugim nestalim muškarcem. 
 

[11:05]
Potraga za dva muškarca koja su nestala nakon prevrtanja čamca na Iloku nastavlja se i danas. 
 
U nesreći je poginula 29-godišnjakinja, šest osoba je spašeno, a za nestalima tragaju policija i HGSS-ovci, među kojima je i Zlatko Becić:
 
"Sad je dvadesetak ljudi tamo, dva čamca i potražni psi. Pretražuje se obalno područje, sprudovi, uvale na potezu od mjesta nestanka tijela do državne granice. Potraga traje i dalje, ali novih informacija nemamo", rekao je Becić.
 

[18.8.213. 09:08]
Nastavlja se potraga za dvije osobe koje su nestale u prevrtanju čamca u kojem se u noći s petka na subotu na Dunavu kod odmorišta "Lovka" utopila 29-godišnjakinja iz Iloka.
 
U čamcu je bilo 9 osoba, a traga se za 51-godišnjakom i 40-godišnjakom. Što je uzrokovalo nesreću na iločkom području još se istražuje. Policija s psima tragačima, ronioci i Gorska služuba spašavanja jučer su nestale tražili cijeli dan. Potvrdili su da se uspjelo spasiti šest osoba, troje djece, dvije žene i jedan muškarac.

[23:26]
"Nakon potrage koja je počela oko ponoći, gorski spašavatelji povlače se sa terena i nastavljaju prikupljati informacije i planirati daljnju potragu. Na teren će se ponovo uputiti sutra", priopćeno je poslijepodne iz Hrvatske gorske službe spašavanja.


[16:01]
"Potraga traje već od noćas iza ponoći. Sad su na terenu četiri ekipe iz četiri stanice HGSS-a i policija. Pretražuje se rijeka, ali za sada nažalost nema rezultata. Tamo su i brodovi Gorske službe i psi, pretražuje se rijeka, ali još uvijek nema ništa", rekao je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.


[10:01]
Nesreća se dogodila noćas oko ponoći kod odmorišta Lovka.

U nesreći je jedna ženska osoba poginula, šest je spašeno i zbrinuto u vukovarskoj bolnici, a za dvije pripadnici HGSS Vinkovci još uvijek tragaju. 

"Došlo je do potonuća čamca u kojem se u tom trenutku nalazilo devet osoba iz Iloka. Šest osoba je pronađeno i odvezeno u županijsku Opću bolnicu u Vukovaru, gdje im je ukazana liječnička pomoć. 29-godišnjakinja iz Iloka se prilikom potonuća čamca utopila, a trenutno se za dvije osobe, 51-godišnjakom i 40-godišnjakom, još uvijek traga", rekao je Domagoj Džigumović iz vukovarsko-srijemske policije.

Tijekom dana u potragu će se uključiti i ostale stanice HGSS-a s područja Slavonije.

Neslužbeno doznajemo kako je u čamcu bilo i nekoliko djece.

Očevid je u tijeku, a uzrok prevrtanja još nije poznat.