Brodsko-posavska

INTERNET UČINIO SVOJE

U Brodu zatvoren zadnji music shop na potezu od Zagreba do Osijeka

Internet i nove tehnologije učinile su svoje, pa ljubitelji glazbe „skidaju“ besplatno ono što najviše vole, a nekonkurentne trgovine stavljaju ključ u bravu.

Kemal Slabić pred svojim donedavnim jedinim CD shopom na ovim prostorima   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / GS

Tako je nedavno u Slavonskom Brodu vlasnik Music Shopa Kemal Slabić zatvorio vrata jedine preostale prodavaonice nosača zvuka između Zagreba i Osijeka. A nekada je na istom području bilo 27 prodavaonica s pločama i kasetama, kasnije CD shopova. Međutim, jedino su se u Brodu mogli naći originali razne glazbe pa su kod, svima dobro znanog Keme, osim Brođana dolazile mušterije iz Čakovca, Varaždina, Zagreba, pa čak i iz Rijeke. 

"Znali su da ja uvijek imam najnovije stvari, ono što je u svijetu zadnji hit, kod mene je na polici za dva dana", kaže Kemo, koji je imao dobre trgovačke putnike, a i „svoje ljude“ u središnjim europskim skladištima.

"Stalnim mušterijama znao sam javiti što ima novo i poslati poštom, ali nerijetko su i sami dolazili na razgovor uz čašicu domaće rakijice. Riječ je o kućama koje su se bavile prodajom ploča, kao i privatnim osobama. S mnogima sam se sprijateljio, pa se i danas čujemo. Nakon 19 godina i dosta dobrih vremena, internet je napravio svoje, a i skupi su originali za naše uvjete. Izgubio sam posao, ali još više me boli to što sam izgubio dio duše. Glazba je moja hrana", kaže dugogodišnji glazbenik, kantautor, svirač harmonike i pjevač, koji je trgujući često znao skinuti i vlastitu maržu da bi pravom ljubitelju mogao priuštiti to što želi.

Nekada je na tom području bilo 27 prodavaonica s pločama i kasetama, kasnije CD shopova. Cijeli članak pročitajte u Glasu Slavonije.