Kino & Film

50 NIJANSI SIVE

Obožavatelji nezadovoljni izborom glumaca raspisali online peticiju

Nezadovoljni izborom glumaca koji bi u filmskoj adaptaciji erotske trilogije 50 nijansi sive trebali utjeloviti likove Anastasie Stelle i dominantnog Christiana Greya, obožavatelji su ni manje ni više nego raspisali online peticiju.

Charlie Hunnam   FOTO:starssystem.it
Piše: Republika.eu / Theguardian.com

Prije nekoliko dana, autorica trilogije E. L. James na svom Twitteru je službeno objavila imena glumaca, no nakon 18 mjeseci neizvjesnosti, fanovi su se razočarali.

Na stranici Change.org, više od 50 000 obožavatelja pokazali su svoje nezadovoljstvo izabranim dvojcem te zahtijevaju od producenata da ih zamijene Mattom Boomerom i Alexis Bledel.   

Producent Dana Brunetti pokušao je obrazložiti obožavateljima da se glumci ne biraju samo prema izgledu nego je u pitanju talent, njihova želja za ulogom, kemija između glumaca i još mnogo toga, pa ukoliko nečiji favorit nije bio izabran, vjerojatno nije imao nešto od toga za razliku od Charlieja Hunnama i Dakote Johnson.

Romanopisac Bret Easton Ellis je rekao kako je prvotno Robert Pattinson trebao glumiti dominantnog Christiana dok se nisu odličili za Charlieja Hunnama, a Matt Boomer i Ian Somerhadler nisu ni bili u „utrci“ za ulogu iako se tako pisalo.

No, hoće li fanovi sa svojom peticijom uspjeti nešto promijeniti? Vjerojatno ne. Stoga bi umjesto negodovanja trebali pričekati film i dati Dakoti i Charlieju priliku, možda se ugodno iznenade.  

Izvor: theguardian.com