Osječko-baranjska

PRIZNANJE S 11. SAJMA U GUDOVCU

Beljska Elizabeta - hrvatska je najkrava holstein pasmine

Beljska Elizabeta hrvatska je najkrava u kategoriji holstein pasmine. Odlučio je tako stručni sud na 21. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu, održanom ovog vikenda u Gudovcu, na kojem je ujedno proslavljeno i 100 godina organiziranog uzgojno-selekcijskog rada u stočarstvu Hrvatske.

Piše: Republika.eu / GS

"Belje d.d. u kategoriji holstein pasmine osvojilo je šampionsku titulu s kravom Elizabetom s farme Popovac, koja je, prema izvješću HPA za 2012. godinu, proglašena najboljom velikom farmom u Republici Hrvatskoj", kaže Ljiljana Vajda-Mlinaček, izvršna direktorica beljskog sektora marketinga i turizma, dodajući kako je ovo treća godina zaredom kako Belje ostvaruje iznimne rezultate u kategoriji holstein pasmine, čime se potvrđuje i nastavlja tradicija sustavnog uzgojno-selekcijskog rada na beljskim farmama. Naglašava kako se poseban naglasak kontinuirano stavlja na poboljšanje genetike, budući da se u rasplodu koriste svjetski bikovi s vrha Interbull liste.

Beljci ističu kako je Elizabeta dio stada od 2.300 krava s beljskih farmi koje svakodnevno daju mlijeko ekstra klase za proizvodnju ABC svježeg krem sira, šampiona kvalitete na brojnim domaćim i inozemnim ocjenjivanjima.  

IZVOR: Glas Slavonije