Putovanja

SKRIVENI GRADOVI

Nepoznate destinacije učinite poznatim

Nije li vam već pomalo dosadilo slušati o jednim te istim lokacijama na koje su otputovali vaši frendovi? A kada vam spomene netko Rim, Pariz ili London u sebi više nemate ni približnu euforiju da bi to trebao biti grad koji će te sljedeći posjetiti? Mi Vam donosimo Top 5 manje poznatih gradova koje svakako preporučamo za vaše sljedeće putovanje.

Biarritz, Francuska   FOTO:villavillas.com
Piše: Republika.eu / Punkufer.Dnevnik.hr

Ferrara, Italija - Kao i naš Dubrovnik, Ferrara je zapela za oko turistima zbog svojih 9 kilometara dugih zidina. Gradić koji se nalazi unutar tih zidina potječe još iz 14. stoljeća, čemu svjedoči nekoliko do danas očuvanih dijelova, i prožet je mnogim ulicama koje vas jednostavno zovu na šetnju. Ferrara je isto tako bila dom mnogim piscima i umjetnicima.

Porto, Portugal - Svakako bi bil lijepo spustiti svoje putne torbe u grad koji je proglašen Europskim gradom Kulture. Za ovaj grad odlučiti će se mlađa populacija jer je on poznat po mnoštvu zabavnih festivala. Stvoren kao lučki grad i poznat po FC Porto neće vam ga biti lako "odbiti".

Maribor, Slovenija - Još jedan grad koji je proglašen Europskim gradom kulture nudi mnoštvo sadržaja. Odaberete li ga posjetiti u jesen, zimu ili ljeto sadržaja neće ne nedostajati. Najstarija vinova loza na svijetu za koju se pretpostavlja da ima preko 400 godina i još uvijek daje grožđe će vas oduševiti, a na obližnjem brdu Pohorju, svake se godine odvija slalomska utrka Svjetskog skijaškog kupa pod imenom „Zlatna lisica" - idealno ako idete na zimske radosti.

Biarritz, Francuska - Smješten u Biskajskom zaljevu, Biarritz je mali, ali nadasve živ morski gradić. Zbog svog položaja i dobrih valova grad je tijekom cijele godine pun surfera koji ovamo dolaze „jahati“ valove, a jednom godišnje održava se i poznati Festival surfera koji privlači turiste iz svih dijelova svijeta.

Valencia, Španjolska - Treći po veličini grad u Španjolskoj, Valencia je smještena u zaljevu i nalazi se na pristojnoj udaljenosti od Palma de Mallorce i Ibize. Ovaj grad idealan je za sobe željne turističkog razgledanja, suvenira i predivnih fotografija na svomkoje će te zabilježiti posjetite li poznate muzeje i galerije. Grad je prepun vjetrovitih ulica, predivne arhitekture i raskošnih crkava što ga čini idealnim gradom za odmor.

Izvor: Punkufer.dnevnik.hr