Tech

NEVJEROJATNO I ISTINITO

Stižu novi mobilni telefoni sa savitljivim zaslonom!

Samsung i LG prve su kuće koje će "izbaciti" ovakve neobične telefone. Kako tehnologija napreduje, u budućnosti možemo očekivati sve savitljive telefone i tablete zakrivljenog zaslona.

Ilustracija   FOTO:vidi.hr
Piše: Republika.eu / Dnevnik.hr

Složiti će te se s nama da se unazad par godina na SmartPhone telefonima i nije puno toga mijenjalo, ponajviše u onom dizajnerskom smislu. Mjenjale su se veličine, specifikacije, memorije, težine, učinkovitost, preciznost, no izgled baš i ne. SmartPhone je i dalje telefon sa velikim ravnim ekranom, a sa stražnje strane nalazi se kamera i bljeskalica. No, kako stvari stoje dolaze nam telefoni koji će napokon donijeti promjene u dizajnu mobilnih uređaja, a jedan takav uređaj možemo očekivati već ovog mjeseca. Samsung i LG već dugo vremena razvijaju savitljive, odnosno zakrivljene ekrane koje namjeravaju ugrađivati u svoje uređaje.

Ova južnokorejska kompanija usavršila je navedeni prototip te već ovog mjeseca možemo očekivati predstavljanje prvog Samsungovog telefona sa zakrivljenim ekranom. Iako taj model (navodno bi se trebao zvati Galaxy Round) neće donijeti neku revoluciju, riječ je o prvom koraku ka potpuno novom dizajnu pametnih telefona.

 Početkom ovog tjedna iz LG-a su najavili kako su počeli s masovnom proizvodnjom "prvog fleksibilnog OLED ekrana za pametne telefone" te da prve telefone (glasine kažu da će prvi ovakav LG-jev telefon biti LG Flex ili LG Z) koji će imati ovakve ekrane u prodaji možemo očekivati već sljedeće godine.

Sang Deog Yeo iz LG-a rekao je kako u njegovoj kompaniji očekuju ubrzani razvoj ovog tržišta te da zakrivljene ekrane ne trebamo očekivati samo u pametnim telefonima, već će se oni ugrađivati i u tablete, upravljačke ploče automobila, pametne satove i brojne druge uređaje.

Izvor: Dnevnik.hr