Moda & ljepota

MUST HAVE

Vječni odjevni predmeti i modni dodaci

Svaka žena ima svoj stili ili se bar trudi biti drugačija od drugih po određenim detaljima ili različitim frizurama. No, klasik je uvijek prisutan u našem ormaru. Donosimo vam 6 stvari koje piše tradicija.

Ilustracija   FOTO:women-fashion.beautyhill.com
Piše: Republika.eu / Cosmopolitan.hr

1. Mala crna haljina: Sigurni smo da se o njoj mnogo čitali i čuli. Vjerujemo da bar jednu malu crnu haljinu imate u svom vlasništvu. Mala crna haljina idealan je odjevni predmet za večernje izlaske i štikle, ali i za dnevni look uz balerinke i poslovnu kombinaciju.

2. Štike: Kada je riječ o cipelama na petu ovdje nemojte štedjeti. Pri tome ne mislimo da bi ste trebali potrošiti dvije mjesečne plaće na jedan par, ali uvijek odaberite one koje su skuplje, jer je takav par štikli kvalitetniji i udobniji. Uvijek obratite pozornost da su vaše nove ljubimice od prave kože i jednostavnih boja kako bi vam dobro pristajale uz većinu vaših kombinacija.

3. Crni sako: Hitno ste pozvani na razgovor za posao ili vas je momak iz susjedstva pozvao na kolač - crni sako u obje situacije spasiti će vašu dilemu što obući (a sigurno će te ju imati). Crni sako možete nositi u večernjoj kombinaciji, na posao ili uz print T-shirt na kavu. Njega se uvijek može upotpuniti sa broševima, marama ili velikim lancima kako ne bi izgledao preobično na vama. Ovisno o situaciji, nekada će mali crni sako biti sve ono što trebate.

4. Sunčane naočale:  Osim što sunčane naočale mnogo govore o vašem osobnom stilu, ono što je puno bitnije - štite vaše oči. Izbjegavajte jeftine plastične modele iz high street dućana, koliko god njihovom zanimljivom dizajnu bilo teško odoljeti. Odvojite nekoliko sati ako je potrebno odabiru savršenih naočala. Pazite da odgovaraju crtama vašeg lica i da dobro štite od sunca. Također pripazite da izabrane naočale odgovaraju većini vaše garderobe. Sportske naočale izaberite ako ste u casual izdanjima i trenirkama većinu vašeg vremena. No, ako nosite eleganciju, sakoe i poslovna ste žena, sportske naočale bi trebale biti zadnje pri odabiru u ovom slučaju.

5. Planer: Iako su smartphonei postali veoma bitni u našim životima, i dalje često posežemo za olovkom i papirom, kao da dobrom starom planeru vjerujemo više od aplikacija. Ulazite li u poslovni svijet, zapisivanjem svojih obaveza u jedan elegantni kožni planer, osjećat ćete se i djelovati ozbiljnije i profesionalnije.Ako niste toliko "duboko" u poslovnom svijetu svakako si priuštite jedan mali planer za sebe. U njega će te uvijek moći zapisati svoje obveze, rođendane najdražih i kavu sa kolegicama, a to ne bi bilo lijepo zaboraviti. 

6. Kožna torba: Bez obzira na to u kojoj ste životnoj dobi, kvalitetna torba apsolutni je must have. Iako je u današnje vrijeme sve teže pronaći torbe od prave kože, posebice po prihvatljivim cijenama, to je još uvijek moguće. Zašto prava koža? Zato što djeluje finije, elegantnije, ozbiljnije i ono najbitnije, zato što je kudikamo kvalitetnija od umjetnih materijala. Ako već dajte određeni svotu novca za kožnu torbu, pažljivi budite pri odabiru. Domaći proizvođači ponekad su bolji izbor što se tiče torbi jer su one zaista od prave kože, cijene su prihvatljivije, a torbu koju izaberete imati će te samo vi.

Izvor: Cosmopolitan.hr