Brodsko-posavska

ZAHVALJUJUĆI BAZENIMA

Nakon 60 godina u Slavonskom Brodu ponovno radi plivački klub

Nakon 60 godina u Slavonskom Brodu ponovno funkcionira plivački klub, sada pod imenom Marsonia. Iako je osnovan prije godinu i pol dana, zahvaljujući nedavno otvorenim bazenima sada počinje prava plivačka obuka, podučavanje.

Bazeni u Slavonskom Brodu   FOTO:Ivica Galović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Novozaposleni u plivačkom klubu, kineziolozi, treneri Kristina Mijić i Ivan Bilić, vesele se podučavanju plivačkim tehnikama, očekujući da bi već dogodine talentiraniji mogli krenuti na natjecanja. Ovih dana počelo je upisivanje djece u školu plivanja i kondicijski treninzi. 

"Imamo stotinjak upisanih te dvadesetak za obuku neplivača", kaže, za Glas Slavonije, predsjednik kluba Zdravko Aladrović.

Kako bi pomogao savjetima, u rodni grad je iz Zagreba došao i Pero Kuterovac, kondicijski trener hrvatske vaterpolske reprezentacije.

"Ovo je velik početak za razvoj plivačkog sporta u Brodu. Bazeni omogućavaju cjelogodišnje treninge, što je važno, jer bez kontinuiteta trening je rekreativne naravi. Pokušat ću napraviti sve da u Brodu taj sport zaživi. Napravio sam programe obuke neplivača i škole plivanja i model kluba razvoja plivačkog sporta, koji rado poklanjam svom gradu u nadi da će se ovdje regrutirati veliki plivači", rekao je Kuterovac.

Kako bi popularizirali nove bazene, od kojih je jedan prilagođen vaterpolu, očekuje se da će se jedan od sljedećih susreta svjetske lige (s Grčkom ili Mađarskom) odigrati u Brodu.

IZVOR: Glas Slavonije