Brodsko-posavska

SLAVONSKI BROD

Dragan Jelić uznemirio vijećnike odrekavši se vijećničke naknade

Kao nikad dosad, bez otrovnih strelica oporbe i političkog nadmudrivanja, lagano su na aktualcu Gradskog vijeća tekla pitanja i odgovori gradonačelnika Mirka Duspare. Da je na isti način završio i prijedlog zamjenika predsjednika GV-a Dragana Jelića o odricanju prava na mjesečnu naknadu u korist brodskih udruga, sjednica bi zasigurno ostala upisana kao jedinstvena. Jelić je, naime, odlučio svoju mjesečnu naknadu u iznosu od 1.500 kuna darovati u humanitarne svrhe.

Dragan Jelić   FOTO:Ivica Galović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

"To je moja, osobna odluka. Meni ta naknada ne treba, mislim da gradski vijećnici trebaju raditi za dobrobit Grada bez naknade. Svoju naknadu uplatit ću onima kojima je najpotrebnije. Plan je da svaki mjesec udruga ili pojedinac koji su u potrebi dobiju 1.500 kuna na temelju zahtjeva koji sadrži kratki opis potreba. Želim sve raditi transparentno, pa ću svaki mjesec objavljivati tko je sredstva dobio i za što, a volio bih da svaki put to bude druga udruga", kaže, za Glas Slavonije, Jelić, koji će tako u sljedeće četiri godine darovati više od sto tisuća kuna jer je spreman, kaže, odreći se i naknada u raznim odborima. Pritom odbacuje insinuacije kako je riječ o političkom marketingu jer su izbori, kaže, tek prošli. 

Njegova je odluka uznemirila duhove ostalih vijećnika. Predsjednik Vijeća iz redova nezavisne liste Mirka Duspare, Darko Gruber, na pitanje je li spreman odreći se 3.000 kuna mjesečne naknade, kaže kako je pomalo zatečen te da će razmisliti. Njegov kolega s liste Mario Rubil pak obećava kako će svi “Dusparini” slijediti primjer ako se i svi HDZ-ovci pridruže Jeliću.

"Spremni smo se odreći pola novca kada ga dobijemo jer od rujna prošle godine nisu nam u cijelosti isplaćene naknade", u ime Kluba vijećnika SDP-a kaže Stribor Valenta.

Jedino je HSLS-ov Marijan Šabić jasno dao do znanja da se neće odreći vijećničke naknade jer smatra "da svatko treba biti nagrađen za svoj rad".

IZVOR: Glas Slavonije