Brodsko-posavska

COMENIUS PROJEKT

Mladi Brođani ugostili partnere iz sedam europskih zemalja

Pod nazivom Ecoswot, u ponedjeljak je u slavonskobrodskoj Srednjoj školi M. A. Reljkovića počeo Comenius projekt, čiji je cilj bavljenje problemom ekologije i zaštite okoliša, klimatskim promjenama i njihovim utjecajem na ekološku i ekonomsku perspektivu.

U projektu sudjeluje oko 800 učenika   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Riječ je o jednom od dosad većih Comenius projekata u Hrvatskoj, vrijednom 22,5 tisuće eura, u kojem uz školu domaćina sudjeluju i partneri iz Austrije, Belgije, Danske, Italije, Njemačke, Španjolske i Turske.

"U iduće dvije godine obvezali smo se na 16 učeničkih mobilnosti, što znači da će najmanje 16 učenika posjetiti sve zemlje partnere i istraživati ekološku proizvodnju i mogućnosti povezivanja obrazovanja i lokalne zajednice", kaže koordinatorica projekta Iva Bodrožić Selak.

Riječ je o projektu koji je brodska škola s partnerima aplicirala prema sredstvima EU-a, a okuplja učenike i nastavnike različitih škola koji žele ponijeti iskustva vezana uz ekologiju.

"Učenici svih škola partnera istraživat će ekološke probleme i mogućnosti te njihovu iskoristivost u poduzetništvu, a cilj je dijeljenje znanja i iskustva. Primjerice kako iskoristiti obnovljive izvore energije, kako ekološki proizvoditi, kako plasirati te proizvode...", pojašnjava.

U projektu sudjeluje stotinjak brodskih, a ukupno oko 800 učenika koji će stečena iskustva prenositi u vlastitu zajednicu. 

IZVOR: Glas Slavonije