Tech

ISTRAŽIVANJE U EUROPI

Hrvatska među najjeftinijima kad je riječ o mobilnom internetu

Hrvatska je prema rezultatima istraživanja Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU), UN-ove specijalizirane agencije za informacijske i komunikacijske tehnologije, među najjeftinijima u Europi kada je riječ o cijenama usluga mobilnog interneta

Ilustracija   FOTO:2012books.lardbucket.org
Piše: Republika.eu / Poslovni.hr

Ove dobre vijesti donose nam iz Udruge pokretnih komunikacija Hrvatske, a po cijeni od prosječnih 12,9 dolara mjesečno, Hrvatska je jedna od najjeftinijih u Europi.

Rezultati istraživanja temeljeni su na cijeni pristupa internetu u prepaid ponudi lokalnih telekom operatera, a s prosječnom cijenom od 12,9 dolara mjesečno Hrvatska se smjestila u sam vrh zemalja zapadne i srednje Europe. Mobilni internet kojim se korisnici telekomunikacijskih usluga služe putem pametnih uređaja najbrže je rastući segment globalnog ICT tržišta te u njemu leži veliki potencijal za daljnji razvoj.

Prema rezultatima istraživanja ITU-a, jeftiniji od nas su Austrija, Njemačka, Velika Britanija, Italija, Estonija, Albanija. Hrvatska je cijenama mobilnog interneta povoljnija od Danske, Švicarske, Nizozemske i Norveške, ali i svih zemalja regije, jer je mobilni internet skuplji u Sloveniji, Srbiji i Makedoniji.

Izvor: Poslovni.hr