Moda & ljepota

PRIHVATITE IZAZOV

Krenite već sada s pripremama za ljeto

Čim se ljeto približi, uhvati nas panika i od same pomisli na izlaganje svog tijela javnosti. Mahnito vježbanje 2 mjeseca prije i razne dijete s izgladnjivanjem ne pomognu puno pogotovo jer se pri povratku hladnijeg vremena vraćamo starim navikama s kojima se brzo vraćaju i kilogrami.

Ilustracija   FOTO:imtakingcharge.ca
Piše: Republika.eu / Cosmopolitan.hr

Čarobni recept za mršavljenje ne postoji, niti ćete se sutra nekim čudom probuditi sa savršenim tijelom. Stoga ako vas već sad brine kako ćete iduće ljeto izgledati u kupaćem kostimu, naoružajte se strpljenjem i voljom i poduzmite nešto.

Posavjetujte se s nutricionistom

Kako biste mogli sastaviti plan prehrane koji će vam pomoći u borbi protiv suvišnih kilograma koji savršeno odgovara vašem tijelu i vašim potrebama, savjetujte se sa stručnjakom. Svako je tijelo drugačije i to što je vaša prijateljica izgubila suvišne kilograme pridržavajući se određenog prehrambenog režima ne znači da će isti režim pomoći i vama.

Napravite dnevnik prehrane

Bilježite sve što unesete u organizam. Od doručka do večere, uključujući i grickalice, slatkiše i svako piće koje popijete i koliko popijete. Osim što će vam pomoći da pripazite na broj kalorija koje unosite, zapisivanje će djelovati i psihološki pa ćete nakon nekog vremena sigurno radije upisati mali broj kalorija koje sadrži neka voćka neko stotine kalorija koje sadrži vrećica čipsa.

Vježbajte

Bez fizičke aktivnosti nećete postići željenu liniju. Ako se bazirate samo na dijeti, kada i dođete do željene kilaže tijelo vam neće biti utegnuto i opet ćete biti nezadovoljni. Stoga kombinirajte pravilnu prehranu i redovitu tjelovježbu. Ako i niste tip za teretane ili grupne treninge, uvijek možete vježbati kod kuće, nema izlika, a osim što ćete biti  zadovoljniji svojom vanjštinom, vježbanje je naravno dobro i za zdravlje.

Koristite aplikacije

Osim što su mnoge aplikacije korisne, veoma su zabavne i motivirajuće što je u teškim trenucima uvijek dobrodošlo.

Izvor: cosmopolitan.hr