Tech

BESPLATNA EDUKACIJA ZA STUDENTE

Software Startup Academy vraća se u Osijek

Microsoft Hrvatska i Osijek Software City pozivaju vas da se prijavite na ovogodišnje izdanje Software Startup Akademije!

Akademija   FOTO:MIcrosoft
Piše: Republika.eu / Priopćenje

Microsoft Hrvatska drugu godinu zaredom u nekoliko hrvatskih gradova organizira projekt Software Startup Academy - besplatnu edukaciju namijenjenu studentima, srednjoškolcima, mladima, starijima, zaposlenima i nezaposlenima, odnosno svima koji imaju želju naučiti nešto novo o razvoju softvera, osmisliti i razvijati vlastite poslovne ideje, kao i o potrebnim poslovnim vještinama za nastup na tržištu 

•    Želite naučiti više o razvoju softvera?

•    Imate ideju za novi softverski proizvod, ali ne znate odakle početi?

•    Želite upoznati nove ljude i raditi sa stručnjacima iz osječke softverske                   zajednice?

•    Zanimaju vas uspješni primjeri provedbe ideja iz poslovne prakse?

•    Želite povećati svoje šanse za zapošljavanjem? 

Ako je odgovor na barem jedno od ovih pitanja DA, ovaj projekt je onda za vas!

Osječko izdanje projekta, kao i prošle godine, provodi se u suradnji s udrugom Osijek Software City čiji će predstavnici organizirati i izvesti većinu radionica te aktivno dijeliti svoje znanje i savjete s polaznicima. 

Akademija će se provoditi od prosinca 2013. do travnja 2014. Tijekom prosinca i siječnja polaznici će proći kroz 6 radionica s praktičnim primjerima poslovnih slučajeva uspješnih lokalnih softverskih priča. Također će se upoznati s različitim programima pomoći startupima koje nudi Microsoft Hrvatska te ostalim modelima lokalne institucionalne podrške koje će imati priliku koristiti pri razvoju vlastitih ideja. 

Uz same radionice, od početka će se poticati rad u timovima uz podršku mentora iz redova udruge Osijek Software City, stručnih ljudi s velikim iskustvom u svojim područjima rada. 

Naglasak će i ove godine biti na osmišljavanju te razvoju vlastitih softverskih rješenja koja će svi zainteresirani imati priliku predstaviti na kraju projekta, a najbolja će rješenja biti i nagrađena te će dobiti dodatnu podršku za razvoj vlastitog posla. 

Ovogodišnje izdanje Akademije počinje otvaranjem prijava za sve zainteresirane - prijaviti se možete na web stranici udruge Osijek Software City prateći link http://softwarecity.hr/prijava-ssa-2013-osijek/ - krajnji rok za prijavu je 22. studenoga 2013. pa požurite! 

Službeno predstavljanje osječkog izdanja projekta, sadržaja svih radionica te mentora koji će biti na raspolaganju svim polaznicima bit će održano u sklopu obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva 20. studenog 2013. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u 17:00 sati. 

Osječku Software Startup Akademiju podupiru Ekonomski fakultet u Osijeku, Elektrotehnički fakultet u Osijeku, Filozofski fakultet u Osijeku te Poduzetnički inkubator BIOS. 

Ujedno se zahvaljujemo medijskim pokroviteljima portalima Netokracija i Osijek031 te svim ostalim medijima, institucijama i pojedincima koji su podržali i nastavljaju podržavati udrugu Osijek Software City, kao i projekt Software Startup Akademije.

Dojmove polaznika prošlogodišnje Akademije možete pročitati ovdje - http://softwarecity.hr/aktivnosti/ssa-kraj-ili-novi-pocetak/   

Zainteresirani? Prijavite se na http://softwarecity.hr/prijava-ssa-2013-osijek/