Crna kronika

SUĐENJE ZA FIMI MEDIJU

Sutkinja kaznila Mirjanu Sanader s 5 tisuća kuna zbog nedolaska na sud

Iako najavljena supriga Ive Sanadera nije se pojavila na suđenju, pa ju je sutkinja zbog toga novčano kaznila.

Mirjana Sanader nije se pojavila na sudu   FOTO:Marko Prpić/PIXSELL
Piše: Media Servis / N.R. / Republika.eu

[10:25]
Mirjana Sanader unatoč najavi nije se pojavila u nastavku suđenja za aferu Fimi medija. Poziv je uredno dostavljen, a ona je je spriječena zbog stručne konferencije u inozemstvu. Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović rekao je kako se Mirjana Sanader mislila odazvati, ali su je zvali na konferenciju da predavači moraju doći dan ranije. Sutkinja Ivana Čalić zbog nepojavljivanja joj je odredila 5 tisuća kuna kazne.


[07:38]
Na suđenju u aferi Fimi media na klupu za svjedoke trebala bi sjesti supruga bivšeg premijera Ive Sanadera, Mirjana…

Mirjana Sanader odgovarat će na pitanja o porijeklu imovine te je li bila prisutna u obiteljskoj vili u Kozarčevoj kad je HDZ-ov rizničar Mladen Barišić tamo navodno nosio novac izvučen iz državnih institucija i tvrtki preko Fimi medije.

Naime, Sanaderova obrana i dalje pokušava dokazati kako je njihov klijent žrtva političkog progona.

"Mi tvrdimo da u toj varijanti medijske histerije i kampanje protiv njega, te uz asistenciju politike on nije imao pravično suđenje", naglasio je Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović.

U nastavku suđenja trebale bi biti ispitane i Sanaderove kćeri Petra i Bruna.

Podsjetimo, jučer su svjedočili šefovi osiguranja bivšeg premijera, Miljenko Radnić i Davor Blažević Tigar koji su pobili iskaze osumnjičenog Barišića. Premijerov osobni tjelohranitelj, Blažević, rekao je kako u Vladu nije mogao ući nitko bez identifikacije, dok je Radnić odbio je navode da je s Barišićem išao u Njemačku po novi BMW za premijera.