Virovitičko-podravska

ORAHOVČANI NA SAJMU U FRANCUSKOJ

I Slavonska vina će se točit u VIP salonu u Montpellieru

Proizvođači voća i povrća te predstavnici tvrtke PP Orahovica i Virovitičko-podravske županije sudjelovat će od 26. do 28. studenoga na najpoznatijem francuskom sajmu vina, povrća, voća i maslina SITEVI.

Francuzi će kušati vina Krešimira Kostelca   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Na putu za Montpellier sudionici s područja Virovitičko-podravske županije posjetit će siranu u okolici Parme, te uz sudjelovanje na sajmu posjetiti nekoliko vinarija i poljoprivrednih proizvođača u okolici Montpelliera, javja Glas Slavonije.

Sajam SITEVI 2013, koji se održava u Montpellieru, najveći je sajam opreme za vinarstvo, voćarstvo, povrtlarstvo i maslinarstvo u Francuskoj. U sklopu sajma održavaju se brojne konferencije s tehničkim, ekonomskim i socijalnim temama te radionice na temu proizvodnje, komercijalizacije i održivog razvitka.

Vina s područja Virovitičko-podravske županije imaju ekskluzivu te će biti jedina koja će se točiti u VIP salonu na sajmu SITEVI u francuskom Montpellieru. To su orahovački Silvanac i voćna vina Fructus, Krešimira Kostelca. 

"Ponosan sam što mogu biti dio ovako velikog i značajnog sajma. Uz prezentaciju svojih proizvoda, predstavit ću i svoju županiju i grad, a vidljivo je da su ovo prilike u kojima Europa može upoznati velika bogatstva našega kraja", rekao je Krešimir Kostelac. 

IZVOR: Glas Slavonije