Kino & Film

NOVI FILM WOODYJA ALLENA

"Blue Jasmine" u domaćim kinima od 28. studenog

Film Oskarovca Woodyja Allena, komedija "Jasmine French", najavljen kao redateljeva posveta klasiku "Tramvaj zvan čežnja", premijerno se prikazuje danas u Zagrebu, a svi simpatizeri Allena moći će uživati u ovoj poslastici od četvrtka, 28. studenog.

Blue Jasmine   FOTO:metro.us
Piše: Republika.eu / GlasIstre.hr

Nekadašnja pripadnica visokog društva i bogatašica s Manhattana živi kod sestre i u pokušaju da ponovno stane na noge "s koktelom u jednoj ruci i tabletama u drugoj" izlazi s mnogim muškarcima, želi izgraditi karijeru i živjeti "pravi" život. Mnogi kritičari novi film Allena uspoređuju sa "Tramvaj zvan čežnja" s obzirom da se priče podudaraju,  ali i zbog prethodnih uloga glavnih glumaca u kazalištima - Alec Baldwin je na pozornici glumio Stanleya Kowalskog, a Blanchett je bila uspješna u ulozi Blanche DuBois.

Kritičari su uvrstili "Blue Jasmine" među najbolje filmove Woodyja proteklih godina, a Cate Blanchett pohvalili kao jednu od najboljih uloga u njezinoj karijeri. "Puno je žena poput Jasmine, pratila sam kako se ponašaju, ali kao glumica i analizirala odnose u kojima se nalaze.", istaknula je Cate. 

Uz njih u filmu glume i Alec Baldwin, Peter Sarsgaard, Bobby Cannavale, Louis C.K., Andrew Dice Clay i drugi. Film je sniman prošle godine u New Yorku i San Franciscu, a od svjetske premijere u srpnju ove godine zaradio je više od 32 milijuna dolara, kako prenosi GlasIstre.hr

Trailer za novi film pod redateljskom palicom Oskarovca Woodyja Allena možete pogledati u nastavku.