Crna kronika

FIMI MEDIA

Ne dođe li dokumentacija, Sanaderov punac i majka prisilno će na sud

Punac Ive Sanadera, Ivo Šarić zbog zdravstvenih razloga nije se pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja u slučaju Fimi medija. Sutkinja Ivana Čalić zatražila je novu medicinsku dokumentaciju u protivnom će po njega poslati policiju.

Vještak Dušan Zečević   FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
Piše: Media Servis

83-godišnji Ivo Šarić trebao je danas na sudu govoriti o porijeklu imovine Sanaderovih, no zbog zdravlja nije stigao. Sudsko-medicinski vještak Dušan Zečević rekao je kako je iz liječničke dokumentacije vidljivo da se Šarić liječio od urosepse i miokardiopatije te mu je ugrađen pacemaker. Iz liječničke potvrde 21. studenog 2013. vidljiva je kronična bolest, ali se ne navodi kakvo je trenutačno stanje, rekao je vještak naglašavajući da je dokumentacija stara četiri godine.

"Iz ovakve dokumentacije koja datira iz 2009. a nema dokumentacije u međuvremenu teško je reći kakvo je momentalno stanje bolesti Šarić Ive".
 
Vještak Zečević nije znao odgovoriti ni bi li Šarić mogao zbog bolesti doći na sud, rekavši da se ljudi koji imaju istu bolest mogu kretati ako im je stanje stabilizirano. Rekao je i da Šarić živi u Splitu, a liječnik koji je potpisao dokumentaciju je u Zagrebu, te je s medicinskog stajališta "pogrešno davati nalaze o pacijentu kojeg niste pregledali".

U obranu svog punca stao je Ivo Sanader, rekavši da je on bolestan čovjek.

"Ta dokumentacija, vjerojatno iz organizacijskih razloga, nije dostavljena liječnici u Zagreb. On je nekoliko puta, čak i sada, prije mjesec i dva dana bio u bolnici i ima velikih srčanih problema", rekao je Sanader, a sutkinja Čalić ustvrdila:
 
"Apsolutno je smiješno da o navodno teškim bolestima dostavljaju neke potvrde koje su lakrdija i koje uopće nećemo komentirati".
 
Stoga je sutkinja Ivana Čalić od Sanaderove obrane zatražila da dostavi novu dokumentaciju, i za punca Šarića i za 89-godišnju Sanaderovu majku Ivu. U suprotnom će, poručila je, svjedoke dovesti policija.

"Punomoćnici se nalaže da najkasnije do srijede dostavite recentnu dokumentaciju u smislu onog što je rekao vještak. Dakle, trenutno stanje i u odnosu na Ivu Šarića i u odnosu na Ivu Sanader. Ako do srijede ne dostavite tu dokumentaciju, na raspravu 2. prosinca svjedoci će se dovesti po policiji", rekla je sutkinja Čalić.

Podsjetimo, Šarić je prije godinu i pol bio pozvan svjedočiti u slučaju Fimi medija, no tada je u sudnici iskoristio pravo da ne svjedoči protiv člana obitelji. Iz spisa su potom izdvojeni iskazi njega i supruge Karmele USKOK-u u kojima su u istrazi teretili Sanadera.

Na ročištu 2. prosinca osim njega trebala bi svjedočiti supruga bivšeg premijera Mirjana Sanader