Moda & ljepota

STANITE IM NA KRAJ

Riješite se prištića i mitesera

Prištići i miteseri uvijek su problem, i kad se u pubertetu po prvi put susretnemo s njima i kasnije. Uvijek se pojave u najgorem trenutku i prisutni su po nekoliko dana. No bez panike, postoji nekoliko jednostavnih i učinkovitih načina koji će pomoći da ih se riješimo u najkraćem mogućem roku.

Ilustracija   FOTO:sheknows.com
Piše: Republika.eu / Cafe.hr

Limun

Napravite piling za lice od nekoliko kapi limunovog soka i malo šećera koji će vam pomoći u borbi protiv mitesera i sprječiti nastanak novih. Limun je također dobar suborac protiv prištića. Namažite prištić sokom od limuna, ostavite da se osuši te isperite.

Badem

Od badema i maslinovog ulja također napravite piling učinkovit protiv mitesera. Zdrobite bademe te im dodajte malo maslinovog ulja, ovaj piling odličan je za uklanjanje mitesera s nosa, na kojem se najviše nakupljaju.

Topla voda

Napunite posudu vrućom vodom i držite lice iznad 10-ak minuta. Topla voda dobra je u borbi protiv crnih mitesera, a para će učiniti kožu mekšom pa ćete ih lakše ukloniti. Ukoliko na lice stavite ručnik koji ste prethodno natoplili u toploj vodi rezultat će biti bolji.

Pasta za zube

Sigurno ste čuli za korištenje paste za zube u borbi protiv prištića, a možda čak i bili sumnjičavi što se toga tiče. No pasta za zube može vam uistinu pomoći. Ukoliko uočite crveni prištić nemojte očajavati nego na njega nanesite malo paste koja će ga isušiti i ublažiti crvenilo. Ostavite da djeluje 15-20 minuta te isperite. 

Izvor: cafe.hr