Brodsko-posavska

ONI SU HUMANI I NEMAJU PREDRASUDA

Škola zaposlila na mjesto tajnice 80-postotnog invalida i postala - najposlodavac!

Već treću godinu zaredom slavonskobrodsko Povjerenstvo za osobe s invaliditetom, uz obilježavanje Međunarodnog dana invalidnih osoba i skorašnjeg Dana volontera, dodjeljuje jedinstvenu godišnju nagradu za najvolontera i najposlodavca koji zapošljava osobe s invaliditetom.

Oni su najbolji - pomagati osobama s invaliditetom, bolesnima, siromašnima... čini ih sretnima   FOTO:Ivica Galović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Jučer je u vijećnici gradske uprave na svečanoj sjednici Povjerenstva predsjednik Željko Pudić istaknuo da primjerima dobre prakse žele osvijestiti potrebu stvaranja inkluzivnog društva, javlja Glas Slavonije.

"Nadamo se da će to prepoznati i drugi gradovi i da će ubuduće biti još više kandidata, premda se osjeća pomak nabolje", kazao je.

Situacija u gospodarstvu je teška pa osobe s invaliditetom još teže dolaze do zaposlenja. No uvijek se nađe onih koji su senzibilizirani za taj problem. Svijetli primjer dobre prakse i najposlodavac ove godine je OŠ “Vladimir Nazor”, koja je zaposlila tajnicu, diplomiranu pravnicu, iako je 80-postotni invalid, a ravnateljica Vesna Šimić primila je vrijedno priznanje.

"Nagrađeni smo već time što smo uposlili mladu, stručnu, kompetentnu osobu, koja pridonosi boljem radu škole", kazala je Šimić. 

No ta škola njeguje senzibilitet prema osobama s invaliditetom i otprije, što je iznimno značajno s obzirom na odgojnu ulogu i prihvaćanje različitosti.

IZVOR: Glas Slavonije