Virovitičko-podravska

TVIN PROSLAVIO 100. ROĐENDAN

Ulažu u nove tehnologije kako bi se nosili s konkurencijom iz Kine, Poljske…

Svečano je obilježeno sto godina rada virovitičkog drvnog giganta TVIN-a, ali istovremeno i s velikim pogledom u budućnost.

Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Položen je kamen temeljac za gradnju novog pogona vrijednog četiri milijuna eura. Riječ je o doradnoj pilani u kojoj će se u 3.000 četvornih metara izrađivati elementi namještaja dužinskim i širinskim spajanjem suvremene opreme njemačke proizvodnje, javlja Glas Slavonije.

Pogon je u tvorničkom krugu otvorio Ivan Slamić, dugogodišnji direktor TVIN-a i predsjednik Nadzornog odbora, a novi pogon s radom će započeti već sredinom sljedeće godine.

"Završilo je prvih sto godina uspješno u korist radnika i zajednice. Za drugih sto godina treba biti vrlo oprezan i pažljiv pa ulagati u investicije koje će nam kroz veću profitabilnost i zaposlenost povećati tržišni udjel. To je prvi korak u izradi novih programa i boljoj finalizaciji kojom stvaramo stabilnost i sigurnost poslovanja kroz smanjenje cijene proizvodnje", istaknuo je Slamić.

TVIN je s približno 900 radnika u devet tvornica u Virovitici, Pitomači, Grubišnom Polju i Županji najveća i najuspješnija tvrtka drvne industrije u Hrvatskoj. Zahvaljujući tridesetogodišnjoj suradnji sa švedskom Ikeom, gotovo 98 posto proizvodnje masovnog namještaja izvozi na zahtjevno tržište Europske unije.

"Iako je kriza koja traje već pet godina prepolovila proizvodne kapacitete, bez obzira na to svakodnevno radimo na smanjenju troškova proizvodnje i ulažemo u nove tehnologije kako bismo se uspješno nosili s konkurencijom iz Kine, Rumunjske, Poljske, Latvije i drugih zemalja", rekao je Ivan Špoljarić, generalni direktor TVIN-a.

Svečanosti su uz brojne uzvanike nazočili i Josip Đakić, saborski zastupnik, Tomislav Tolušić, virovitičko-podravski župan te virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. 

IZVOR: Glas Slavonije