Crna kronika

NOVO ROČIŠTE U SVIBNJU

Zbog bolesti Ježića odgođeno pripremno ročište u slučaju HEP-Dioki

Pripremno ročište u slučaju HEP-Dioki, koje se trebalo održati jutros, odgođeno je zbog bolesti optuženog Roberta Ježića.

Dioki   FOTO:Sanjin Strukić/PIXSELL
Piše: Media Servis

[13:09]
"Vještak je pregledao dokumentaciju gospodina Ježića koji je teško bolestan i otprilike je rekao koje je vrijeme potrebno da se on u slučaju uspješnog liječenja rehabilitira da bi mogao pristupiti raspravi, stoga je dan jedan duži rok te je za svibanj iduće godine zakazano pripremo ročište", rekao je Čedo Prodanović, odvjetnik Ive Sanadera, kojeg se zajedno sa Robertom Ježićem i Ivanom Mravkom tereti u ovom predmetu.

Optužnica je potvrđena je u rujnu, a dok su Ježić i Sanader optužbe odbacili, Mravak je u istrazi priznao krivnju.

Sanader je optužen je da je zajedno s bivšim vlasnikom Diokija, Ježićem, 2008. godine poticao tadašnjeg predsjednika uprave HEP-a Ivana Mravka da Ježićevim tvrtkama isplati pozajmicu od 15 milijuna kuna i prodaje struju ispod tržišne cijene.

Novo ročište zakazano je za 20. svibnja iduće godine.


[07:33]
Na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi se održati pripremno ročište u slučaju HEP-Dioki.

Optužnica protiv Ive Sanadera, Roberta Ježića i Ivana Mrvaka potvrđena je u rujnu. U petoj po redu optužnici protiv Sanadera tereti ga se da je s bivšim vlasnikom Diokija, Ježićem, 2008. poticao tadašnjega predsjednika Uprave HEP-a Mravka da Ježićevim tvrtkama isplati pozajmicu od 15 milijuna kuna te da prodaje struju ispod tržišne cijene, čime je HEP oštećen za gotovo 4 milijuna kuna. Mravak je u istrazi priznao krivnju, dok su Ježić i Sanader optužbe odbacili. Na sjednici Optužnog vijeća u rujnu Ježić se nije pojavio zbog zdravstvenih razloga, a Sanaderova odvjetnica ima informaciju da bi se isto moglo dogoditi i danas.

"Informacija koju mi imamo je da je okrivljeni Robert Ježić zatražio odgodu ročišta zbog zdravstvenih razloga tako da je upitno hoće li se ono održati. On je dostavio medicinsku dokumentaciju i očito je da će se samo provjeriti je li s obzirom na dokumentaciju sposoban pristupiti ili ne", rekla je odvjetnica Jadranka Sloković.