Kino & Film

[VIDEO]PREMA ISTINITOJ PRIČI

Film "Šuti" Lukasa Nole pobrao sve pohvale nakon premijere

U kinu Europa održana je premijera potresnog filma Lukasa Nole Šuti koji je u Puli nagrađen čak u šest kategorija, a snimljen je prema istinitim događajima. Osim ekipe filma predvođene redateljem, na premijeri su se našle mnogobrojne osobe iz društvenog i javnog života.

Svečana premijera filma Šuti u režiji Lukasa Nole održana u kinu Europa   FOTO:Goran Jakus/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Hot.net.hr

Film je publici premijerno prikazan na festivalu u Puli, gdje je osvojio 6 nagrada, pa tako i za glavnu glumicu Tihana Lazović, kojoj je ovo prva uloga, i Lana Barić. Ova snažna i dojmljiva priča tematizira obiteljsko nasilje, prateći sudbinu Bebe od djetinjstva i odrastanja u nesretnoj obitelji do trenutka kada sama osniva svoju obitelj, nadajući se da će prekinuti taj nesretan niz. Priča je nastala po motivima istinitog događaja. 

U glavnoj ulozi debitira Tihana Lazović (pulska nagrada Breza za najboljeg debitanta), a u filmu još igraju Lana Barić (Zlatna Arena za sporednu žensku ulogu), Živko Anočić, Milan Pleština, Bernard Tomić, Ksenija Pajić, Bojan Navojec, Enes Vejzović, Ksenija Marinković i Ivo Gregurević. Film je nastao u produkciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Redatelj Lukas Nola autor je i scenarija za ovaj film, a producenti su Ankica Jurić Tilić i Hrvoje Pervan.

Uz ostalu ekipu koja je ovaj film učinila glavnom viješću posljednjih dana nakon što je premijerno prikazan u kinu Europa, na ostala CineStarova platna dolazi sutra, 19. prosinca 2013. Uvjereni smo kako će se za ovu projekciju tražiti karta više, a potresna drama će i od vas, vjerujemo, dobiti same pohvale.

U nastavku donosimo trailer za film:

Izvor: Hot.net.hr