Crna kronika

ZAGREB

Uhićen zbog kilograma heroina

Zagrebačka policija uhitila je 48-godišnjaka kod kojeg je pronađen kilogram heroina vrijednosti 300 tisuća kuna. Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava te je zadržan u pritvoru...

Ilustracija   FOTO:poslovni.hr
Piše: Media Servis

Do uhićenja je došlo u ponedjeljak, 23. prosinca kada su policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli raciju u jednom ugostiteljskom objektu u zagrebačkom naselju Špansko. Službenim je psom za detekciju droga obavljen i pregled osobnih automobila objekta te je pas nanjušio drogu u jednom automobilu.

"Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu pretražen je osobni automobil vlasništvo 48-godišnjaka te je pronađeno 259 grama heroina, od čega je 156 grama bilo sakriveno u vatrogasnom aparatu. Idućeg dana, 24. prosinca obavljena je pretraga kuće osumnjičenog te je u kupaonici ispod kade pronađen još 721 gram heroina, pakiran u jedan paket od pola kilograma i 5 PE vrećica, te digitalna vaga s tragovima heroina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 48-godišnjak nabavljao veće količine heroina, kojeg je skrivao u svom osobnom automobilu i kući, nakon čega ga je dalje preprodavao na području grada Zagreba. Vrijednost zaplijenjenog heroina na tržištu dostiže vrijednost oko 300.000 kuna. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja 48-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je mjerodavnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava", priopćili su iz PU zagrebačke.