Brodsko-posavska

NAJPOSJEĆENIJA U SLAVONSKOM BRODU

"Izložba novinske fotografije" danas otvara svoja vrata

"Izložba novinske fotografije" u Slavonskom Brodu jučer je postavljena u Likovnom salonu "Vladimir Becić", a svečano će biti otvorena danas (petak) u 18 sati.

Sve je spremno za otvorenje izložbe novinske fotografije   FOTO:Ivica Galovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Vecernji.hr

U vrijeme blagdana između Božića i Nove Godine, već tradicionalno devetu godinu za redom, izložbu pod imenom "Izložba novinske fotografije" zajedno ju organiziraju Hrvatsko novinarsko društvo - ogranak za Brodsko-posavsku županiju, Galerija umjetnina Grada Slavonskog Broda i Zbor fotoreportera Hrvatske, a svojevrsna je retrospektiva proteklih događaja koje su novinari i fotoreporteri bilježili i o njima izvještavali.

"Hrvatsku novinsku fotografiju" na proputovanju kroz gotovo sve veće hrvatske gradove vidjelo je više tisuća posjetitelja, a od ove godine postala je i međunarodna obzirom na gostovanja u Bruxellesu, Beogradu i Beču. 

Od 18,00h večeras u Likovnom salonu "Vladimir Becić" biti će postavljene dvije izložbe. Prva je pod nazivom - "Hrvatska novinska fotografija" koja je skupna putujuća izložba najboljih radova hrvatskih profesionalnih fotoreportera i druga - "Novinska fotografija 2013." koja je izbor izvrsnih radova slavonskobrodskih fotoreportera nastalih tijekom proteklih dvanaest mjeseci.

Ovom već tradicionalnom izložbom želi se istaknuti kako je fotografija jedan od najboljih medija, a da je tako dokazuju i Brođani s obzirom da je kroz godinu ovo najposjećenija izložba u tom kraju.

Izvor: Vecernji.hr