Moda & ljepota

UVIJEK ISTA PRIČA

Kako pametno kupovati na sezonskim sniženjima?

Ušli smo u prvi krug sniženja, a trgovine između Božića i Nove godine preplavljene su ljudima i gužvom (a kako će tek biti). Iako novčanici jecaju i na izdahu su snage, za još jednu krpicu uvijek se nađe. No, priznajte si - nebrojeno ste se puta vratili iz ovakvog shopinga punih vrećica, a malo što je nosivo. Kako organizirati kupovanje na sniženju i što kupiti, a da će te kupljeni odjevni predmet zbilja nositi?

Ilustracija   FOTO:bhrt.ba
Piše: Republika.eu / Cosmopolitan.hr

U shoping prijepodne

Prvo, manje su gužve, a kao drugo, veće su mogućnosti da ćete naći svoj konfekcijski broj. Odjeću ćete moći isprobati na miru, a trgovkinje će biti ljubaznije nego li u vrijeme poslijepodnevne gužve. Osim toga, dokazano je da u jutarnjim satima manje griješite u kupovini. 

Bitna je organizacija

Znamo da odjevni predmeti nisu namirnice, ali ne bi bilo loše kada bi ste izradili popis stvari koje su vam potrebne. Ako ne znate što vam treba, pogubit' će te se u shoping centrima. Zato, treba li vam košulja, ciljano je potražite, a ako ste nešto prije vidjeli, a bilo vam je preskupo, sada je idealno vrijeme da si to i priuštite.

Imajte na umu

Uvjek si postavite ova tri pitanja. Ako je odgovor na njih pozitivan uzmite stvar i pravac blagajna. Nalazi li se ova stvar na vašem popisu nužno potrebnih stvar? Možete li ju kombinirati s ostalom odjećom u vašem ormaru? Snižena cijena ovog predmeta je prihvatljiva?

Kupujte klasiku

Klasični komadi odjeće će uvijek biti nošeni. Zato, kupujte pulovere raznih boja, klasične košulje, jakne, kapute, čizme... Ovi komadi odjeće su vječni. Također, prošećite se do sportskih dućana. Na sniženjima sportska odjeća je puno prihvatljivija nego njezine prave cijene.

U shoping udobno

Vjerovali ili ne, ali kako se vi odjenete krenete li u sezonski shoping ima veze sa tim kako će te se osjećati i što će te kupiti. To znači ravne cipele ili udobne tenisice, pa čak i trenirku. Ne obazirite se na poglede prodavačica u trgovini. Važno je da vam je udobno te da se što jednostavnije možete razodjenuti.

Izvor: Cosmopolitan.hr