Brodsko-posavska

ŠOK UNATOČ TOPLOM PROSINCU

Stanovnici Slavonskog Broda će zbog visokih računa tužiti tvrtku Brod plin

Unatoč natprosječno visokim temperaturama u prosincu prošle godine, velik dio Brođana šokiran je visinom računa za grijanje koje su primili od Brod plina. Zbog toga više od tisuću građana preko Facebooka prosvjeduje pod nazivom „Reci stop Brod plinu“ prijeteći tužbom toj tvrtki.

Brođani su pohrlili u Brod plin reklamirati račune   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Računi za prosinac prošle godine, kako tvrde, dvostruko su veći nego u studenom kako za plin u privatnim kućama tako i za toplinsku energiju u stanovima. Andrijana Bošnjak Milić za grijanje 48 kvadrata stana na Slavoniji I dobila je račun od 2.257,14 kuna, piše Glas Slavonije.

"On je više nego dvostruko veći u odnosu na studeni. Imam ugrađen razdjelnik, a račun je značajno veći nego kod onih stanara koji ih nemaju", - kaže, za Glas, ogorčena stanarka koja ne namjerava platiti račun. 

U Brod plinu kažu kako je izračun za sve korisnike točan. Naime, kada je u pitanju toplinska energija, tvrde, nikakva se drastična promjena nije dogodila, osobito ne cijena.

"Brod plin obračun toplinske energije radi prema pravilniku koji je propisalo Ministarstvo gospodarstva. No obračun je različit za ona mjerna mjesta gdje su ugrađeni uređaji za lokalnu razdiobu (razdjelnici). On se radi prema broju utrošenih impulsa, a za konkretno mjerno mjesto obračun dostavlja primjerice tvrtka Brunata, s kojom su stanari osobno potpisali ugovor o ugradnji i očitanju. Oni Brod plinu dostavljaju količinu potrošenih impulsa. Sve se uvrštava u formulu koju propisuje pravilnik i napravi se izračun koji je točan", zaključuje voditeljica službe obračuna u Brod plinu, Ljiljana Tominović.

IZVOR: Glas Slavonije