Brodsko-posavska

NOVA GRADIŠKA PROTIV PRIPAJANJA BOLNICA

Želimo informaciju koliko će država zapravo uštedjeti

Vladinom odlukom od drugog siječnja ove godine slavonskobrodska i novogradiška bolnica postale su jedna županijska bolnica Slavonski Brod, koja posluje na dvije lokacije - u Brodu i Novoj Gradiški.

Vladinom odlukom od drugog siječnja ove godine slavonskobrodska i novogradiška bolnica postale su jedna županijska bolnica Slavonski Brod   FOTO:Ivica Galović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

To konkretno znači povezivanje uprave preko pojedinih odjela, a u tijeku je analiza i provođenje te odluke. Osnovni razlog pripajanju je, kako je naglašeno, ušteda uz bolju zdravstvenu zaštitu. No mještani Nove Gradiške, u kojoj bolnica postoji već 160 godina, u to ne vjeruju pa ih je čak šest tisuća potpisalo peticiju protiv ukidanja bolnice. Ogorčen je i novogradiški gradonačelnik Željko Bigović, koji je zajedno s čelništvom grada od resornog ministra zatražio objašnjenja. No nije zadovoljan odgovorom.

"Nismo dobili ni jedan argument koji bi potvrdio opravdanost odluke o spajanju bolnica. Smatramo da se time čini velika nepravda gradu i bolnici", kaže Bigović, koji od sanacijskog ravnatelja zajedničke bolnice Hrvoja Mitrovića traži podatke o financijskim učincima ovog pripajanja. 

Opširnije o ovoj temi pročitajte u Glasu Slavonije