Putovanja

OTKRIJTE

Top 20 najskupljih gradova u svijetu!

Mislili ste da je kuglica sladoleda u Opatiji ili koktel za vrijeme turstičke sezone na Jadranu nešto najskuplje... Je, ali vam donosimo popis 20 najskupljih gradova na svijetu. Onih u kojima je kuglica i ovaj koktel ipak nešto sasvim jeftino...

Grad London nalazi se na vrhu tablice najskupljih gradova svijeta.   FOTO:ssauk.com
Piše: Republika.eu / Punkufer.hr

U kreiranju tablice sudjeluju sami korisnici unošenjem podataka u formular koji se nalazi na stranici expatistan.com. Na popisu se nalazi i grad Zagreb koji je na cijenjenom 131 mjestu u svijetu po skupoći. Od većih gradova u okruženju jedino je Ljubljana skuplja od Zagreba, dok su Sarajevo, Beograd i Budimpešta jeftiniji za život od Zagreba. Prilikom ocjene skupoće života u obzir se uzimaju svi važniji čimbenici. Pa tako se unose podaci o cijeni šišanja, cijeni struje,vode i plina, visini stanarina za stan od 40 m2, cijeni kućanskih aparata, cijeni kave u kafićima, cijeni hrane, cijeni prosječnog obroka za dvije osobe, ali i koliko stoji Big Mac u McDonaldsu. Kako ide redosljed onih najskupljih pogledajte sami.

Top 20 najskupljih gradova u svijetu:

1. London, UK, 2. Oslo, Norveška, 3. Geneva, Švicarska, 4. Zurich, Švicarska, 5. New York City, SAD, 6. Lausanne, Švicarska, 7. Singapore, Singapur, 8. Paris, Francuska, 9. San Francisco, SAD, 10. Copenhagen, Danska, 11. Sydney, Australija, 12. Hong Kong, Kina, 13. Brisbane, Australija, 14. Haag, Nizozemska, 15. Stockholm, Švedska, 16. Honolulu, SAD, 17. Amsterdam, Nizozemska, 18. Melbourne, Australija, 19. Tokyo, Japan, 20. Washington D.C., SAD.

Izvor: Punkufer.hr