Brodsko-posavska

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Sve stranke jedinstvene: Institucije ostaviti u Brodu

Gradsko vijeće jučer je, kako javlja Glas Slavonije, zauzelo jedinstven stav da institucije o čijem se premještanju radi (Općinski sud, Državno odvjetništvo, Ured državne uprave...) trebaju ostati u Slavonskom Brodu.

Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Uz brojne pojedinačne i komentare pojedinih klubova, Marijan Šabić (HSLS), koji to također podržava, upozorava na činjenicu da Grad nema jasnu strategiju o tome što želi biti: "Trebali bismo se zapitati u čemu je važnost Broda i zašto bi državne institucije trebale biti upravo u ovome gradu. U prošlosti je to bio grad uz Tvrđavu, u njemu više nema vojske, bio je industrijski grad - u kojem danas nema industrije, argument da ovdje živi mnogo ljudi opovrgava činjenica da ih je sve manje... Državne institucije trebaju biti u regionalnim središtima i mi želimo da Brod to bude. Međutim, politička, intelektualna, kulturna i poduzetnička “elita” ovoga grada treba znati - što će biti Brod, koja je to vizija u projekcijama od deset i više godina."

Slično razmišlja i gradonačelnik Mirko Duspara. "Među strankama koje su vodile Županiju i Grad nikada nije bilo jedinstva i dogovora o bitnim pitanjima za funkcioniranje. Šutjelo se kada je otišla sanitarna inspekcija, kada je Šumarija otišla u Gradišku ili Centar za gospodarenje u najudaljeniju točku županije...", kazao je Duspara. 

IZVOR: Glas Slavonije