Događanja

GALERIJA LIKOVNIH UMJETNOSTI U OSIJEKU

"Četvrtkom uz POGLEDE u 19"

U četvrtak 6.3.2014. u 19 sati, u sklopu ciklusa programa „Četvrtkom uz POGLEDE u 19“ autori izložbe Valentina Radoš, Danijel Zec i Vlastimir Kusik pozivaju kulturnu javnost na razgovor i besplatno vodstvo kroz izložbu POGLEDI / 20. STOLJEĆE.

Ilustracija   FOTO:Mario Romulić, Dražen Stojčić
Piše: Republika.eu

Osmišljeno kao neformalan pristup stručnom vodstvu, autori tumače likovni postav kroz vlastite poglede na radove koji su izloženi, te u nastavku takvog razmišljanja pozivaju posjetitelje da se priključe razgovoru. Posebno iznenađenje je sudjelovanje jednog od sudionika izložbe, kipara Tihomira Matijevića.

Tihomir Matijević rođen 1975. godine u Našicama. Godine 2000. diplomirao je na Kiparskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Stanka Jančića. 1998. boravi na Indiana University of Pennsylvania u klasi prof. Jima Nestora (projekt razmjene studenata ALU i IUP). Izlaže od 1998. na skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je nagrade Ex aequo na 22. slavonskom biennalu 2010., a na XI. trijenalu hrvatskog kiparstva 2012. dobitnik je i nagrade i posebnog priznanja AICA-e (Međunarodno društvo likovnih kritičara). Od 2005. godine radi kao docent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku (Kolegij kiparstvo).

Od 2009. je voditelj kiparske radionice Zemlja, studentskog simpozija Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba, Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke i Umjetničke akademije iz Osijeka, a od 2000. godine član je HDLU-a Osijek.