Brodsko-posavska

SLAVONSKI BROD

Izvanredne mjere obrane od poplave, u tijeku su radovi na izgradnji zečjih nasipa

"Vodostaj rijeke Save u Slavonskom Brodu i dalje je i u porastu, ipak razina Save posljednja dva sata raste nešto manjom brzinom u odnosu na proteklih 48 sati. U posljednja dva sata vodostaj rijeke Save u Slavonskom Brodu porastao je za 8 cm, s 910 cm na 918 cm", priopćili su iz Grada Slavonskog Broda...

Izgradnja zečjih nasipa   FOTO:Ivica Galović/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Od noćas su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave, a od jutarnjih sati grade se zečji nasipi duž nasipa uz Savu. Stožer za zaštitu i spašavanje u stalnoj je komunikaciji s Hrvatskim vodama, a na terenu su jedinice civilne zaštite, kao i ljudstvo, mehanizacija i oprema svih gradskih trgovačkih društava. U radove na izgradnji zečjih nasipa uključili su se i brojni građani volonteri.

Ovim putem ponovno podsjećamo građane da su za sav promet zatvorene Ulica Tome Skalice, cesta prema Poloju, te Šetalište braće Radić zbog čega se moli građane da koriste alternativne pravce.

Stožer za zaštitu i spašavanje grada Slavonskog Broda ovim putem moli građane i da ne dolaze bez potrebe na Šetalište braće Radić, jer stvaranje gužve ometa u radu službe i dobrovoljce koji su angažirani na izradi nasipa", stoji u priopćenju Grada Slavonskog Broda.