Brodsko-posavska

MIRKO DUSPARA

Ovo je nešto neviđeno dosad na Savi

Vodostaj rijeke Save i dalje raste, istok Hrvatske bori se s poplavama. Kritično je oko Slavonskog Broda gdje je Sava dosegnula rekordnu razinu, a očekuje se novi vodni val iz Bosne i Hercegovine.

Sava kod Slavonskog Broda   FOTO:Ivica Galovic/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Ovo je najveći vodostaj koji je uopće izmjeren u povijesti. Sad smo već više od 30 centimetara od najvišeg nivoa koji je do sada izmjeren. Ljudi rade na terenu, a praktično je ugrožen centar grada - oko samostana i u ovom dijelu prema sportskim terenima, bazenima i nogometnom stadionu", izjavio je za Media servis gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

U gradnji zečjih nasipa sudjeluje vojska, civilna zaštita, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i drugi građani.

"Pokrivamo sve, za sada sve držimo pod kontrolom. Samo da Sava stane, ali na žalost je i zadnji sat narasla negdje za 3-4 centimetra. Ona i dalje raste", rekao je Duspara i dodao:

"Sad je sve na tome hoće li Sava i dalje rasti. Bilo bi dobro da nam pritoci iz Bosne malo popuste pa da se sve malo smiri. U svakom slučaju, ovo je neviđeno dosad na Savi. Ovo je stvarno nešto što je zapanjujuće koliko je", kaže Duspara.