Društvo

SUĐENJE

Optuženi u aferi oko PET ambalaže niječu krivnju

''Nismo krivi!'', rekli su optuženici u aferi PET ambalaža kojima je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje u aferi u kojoj ih se tereti za štetu od 130 milijuna kuna.

Bešenić i Mladineo   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Poslovni dnevnik

Na optuženičkoj klupi je šest osoba, među kojima su “kraljica PET ambalaže” Barbara Bešenić (69), njezin sin Krunoslav Bešenić (49), Dragan Mioč (44), Miho Zrnić Marinović (57), Vinko Mladineo (71), bivši šef Fonda za zaštitu okoliša te jedan državljanin BiH i još tri poduzeća.

USKOK ih tereti da su se od početka 2006. do 2009. u Podrutama, Metkoviću i Zadru povezali u zločinačko udruženje čiji je cilj bio da kroz sustav prikupljanja PET ambalaže sebi i svojim društvima pribave znatnu imovinsku korist, i to tako što su dvostruko naplaćivali PET ambalažu koja nije bila prikupljena i predana koncesionaru, čime su oštetili Fond za najmanje 130 milijuna kuna.

Mladinea se tereti i da je poduzeću Barbare Bešenić neosnovano otpisao dug od 1,3 milijuna kuna, oštetivši za taj iznos Fond. Optužba i obrana iznijeli su uvodne govore, a suđenje se nastavlja u četvrtak čitanjem dokumentacije, koje je sastavni dio optužnice.

IZVOR: Poslovni dnevnik