Gospodarstvo

GOSPODARSTVO

Josipović potvrdio dolazak čelnih ljudi ruske energetike

Predsjednik Ivo Josipović potvrdio je da u Zagreb sljedeći tjedan na njegov poziv dolazi čelni čovjek Gazproma Aleksej Miller te vodeći predstavnici ruske energetike.

Ivo Josipović   FOTO:Goran Kovačić/PIXSEL
Piše: Media Servis

''Da, točno je. Najavili su se ruski plinaši i naftaši. To je dobro, to pokazuje koliki je interes Hrvatske. Znate da sam u Americi razgovarao s najvećim svjetskim korporacijama. Naravno, cijeli taj posao vodi Vlada'', rekao je predsjednik za jučerašnjeg posjeta Gunji.

Najave dolaska predstavnika ruske energetike, koji su prema pisanju tiska posebno zainteresirani za Inu, jučer su komentirali i premijer Zoran Milanović te ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

''Ozbiljnim investitorima, zainteresiranima za istraživanje ugljikovodika u Jadranu, dakle plina, a onda i nafte, u slučaju Gazproma prije svega plina, vrata su otvorena. Znaju se pravila, ona su transparetna i ista za sve. I u tom svjetlu gledam i taj posjet. Ako me pitate jesmo li mi u Vladi bili obaviješteni o tom posjetu, nismo. Ali nema veze. Mislim, zna se gdje je adresa, a to je ministarstvo gospodarstva'', rekao je Milanović.

''Inicijativa i poziv kolegama iz Gazproma, koliko imam informaciju, došla je iz predsjedničkog ureda. I mi ćemo se s tom incijativom i sastankom sigurno uskladiti. Mislim da je puno bitnije da budete obaviješteni o rezultatima sastanaka, nego da sada spekuliramo u samoj najavi'', rekao je novinarima Vrdoljak.