Brodsko-posavska

PO UZORU NA BELIŠĆE

Općina Velika Kopanica osigurala besplatne udžbenike za osnovnoškolce

Ponukana teškom ekonomskom situacijom i socijalnim stanjem u kojem se našao veliki dio stanovnika općine Velika Kopanica, načelnica Ružica Vukovac, podržana općinskim vijećnicima, odlučila je, kako piše portal Ebrod, za gotovo 300 učenika osnovne škole izdvojiti oko 160.000 kuna i kupiti im školske udžbenike.

160 tisuća kuna je izdvojeno iz proračuna općine Velika Kopanica za kupnju udžbenika za 300 učenika osnovne škole   FOTO:Marko Lukunić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Ebrod.net

"Zbog teškog gospodarskog stanja u kojem je cijela općina te s obzirom na veliku nezaposlenost, odlučili smo ići u kupnju školskih knjiga, dok će radni material poput mapa za likovni , radne bilježnice, pribor za tehnički I slično morati roditelji sami nabaviti. Mi kupujemo samo udžbenike I to stoga što se uvodi novi program koji će trajati sljedeće četiri godine pa smo zaključili kako bi bilo pametno kupiti ih sada, narediti roditeljima I djeci da ih čuvaju I na kraju školske godine vrate u školu kako bi ih dobila generacija koja dolazi. Oni koji dobivene udžbenike izgube ili unište morat će kupiti nove I donijeti u školu. Investiramo sada, ali smo riješili problem školskih knjiga za sljedeće četiri godine", kaže načelnica Ružica Vukovac dodajući kako razumije kolege načelnike koji zbog velikih investicija koje su u tijeku nemaju novaca za kupnju školskih knjiga. 

Općina Velika Kopanica još uvijek nije u mogućnosti isplaćivati studentske stipendije, ali svi koji diplomiraju dobivaju jednokratnu novčanu nagradu. Novčanu nagradu na kraju školovanja dobivaju I školarci koji su sve razrede završili s odličnim uspjehom. 

IZVOR: Ebrod.net