Događanja

NAJAVA

41. kolonija u Ernestinovu

U Ernestinovu će od 2. do 10. kolovoza biti održana 41. kolonija na kojoj će sudjelovati deset kipara i deset slikara, a ovogodišnja je tema - grožđe.

Kiparska kolonija u Ernestinovu   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL,
Piše: Republika.eu / Radio Osijek

Na koloniji sudjeluju kipari Mato Tijardović, Siniša Tešankić, Zvonimir Dangubić, Dragutin Ciglar – Lao, Vedran Jakšić, Nedo Malenica, Vlado Hržica, Rajko Srok i Ivica Tolić te slikari Stjepan Ivanec, Josip Gregurić, Darko Jovanović, Darko Tomić, Rozvelt Kapović – Dodo, Stjepan Juriša, Dragica Glavica, Biserka Greif, Božana Gernhardt i Hrvoje Takač.

Kipari i slikari okupit će se tradicionalno u prvom tjednu kolovoza u ernestinovačkom parku, a sve skulpture i slike bit će pohranjene u Galeriji Petra Smajića te u parku i po selu.

Dopredsjednik Udruge Petra Smajića Siniša Tešankić izrazio je zadovoljstvo što se na Koloniji u Ernestinovu pojavljuju i mladi autori što jamči njezinu budućnost. Ernestinovo, kao jedinstveno selo u Europi po broju skulptura i slika naivne umjetnosti, ponudit će tijekom trajanja Kolonije bogat popratni program, brojne nastupe folklornih skupina, sportske sadržaje te zabavu i uživanje u gastronomskim delicijama, istaknuo je predsjednik organizacijskog odbora Dino Tijardović te podsjetio kako je ulaz na sve programe besplatan.

IZVOR: Radio Osijek