Tech

ICT SEKTOR

Nova akvizicija tvrtke Oracle

Neki od klijenata Front Porch Digitala su, između ostalih, BBC, NASCAR, Discovery Communications, NBC Universal, Knjižnica američkog Kongresa i Europski parlament.

Ilustracija   FOTO:Borna Filic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / BUG

Oracle je dodao još jednu softversku tvrtku pod svoje okrilje. Riječ je o tvrtki Front Porch Digital, koja se specijalizirala za softver koji služi za skladištenje različitog medijskog sadržaja, točnije za usluge upravljanja, prenošenja i monetiziranja sadržaja u slučajevima kada klijent posjeduje velike količine medijskog sadržaja.

Jedan od poznatijih proizvoda tvrtke je SAMMA koji omogućuje jednostavnu migraciju i konverziju analognih arhiva u digitalnu verziju.

Ističe se kako će kombinacija softvera tvrtke Front Porch Digital koji radi u oblaku i izvan njega uz Oracleovu hardversku infrastrukturu stvorit snažnu enterprise platformu za upravljanje velikim količinama pohranjenog sadržaja, kako u oblaku tako i izvan njega.

Cijena koju je Oracle platio za preuzimanje tvrtke nije objavljena, no poznato je kako će Front Porch Digital još neko vrijeme funkcionirati kao zasebna tvrtka.

IZVOR: BUG