Brodsko-posavska

30 TISUĆA PROIZVODA

U Slavonskom Brodu otvoren prvi BauWelt centar u Hrvatskoj

Prvi centar BauWelta u Hrvatskoj otvoren je u Slavonskom Brodu, točnije, u prostoru bivšega OBI-ja u trgovačom centru Supernova.

BauWelt centar   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Riječ je o novom imenu na hrvatskom tržištu trgovina s konceptom “uradi sam”, sa širokim asortimanom proizvoda za gradnju i stanovanje, tehniku i vrt. Na gotovo šest tisuća kvadrata i s 30-ak tisuća raznih proizvoda, poput rasvjetnih tijela, građevnog materijala, keramike, opreme za kupaonice, raznih aparata i alata za kuću i vrt, svatko će naći nešto za sebe.

Pun je optimizma i direktor BauWelta Tomislav Leko.

"Ponosan sam što je prvi BauWelt centar otvoren upravo u Slavonskom Brodu i vjerujem da je ovaj naš projekt početak lijepe priče širenja u ostalim hrvatskim gradovima. U ožujku sljedeće godine planiramo otvoriti i preostala dva centra, u Sisku i Varaždinu. Potrudili smo se da nivo asortimana i usluga ostane, u najmanju ruku, kao u vrijeme OBI-ja, a i svjesni smo trenutačne situacije u Hrvatskoj, pa smo uložili velik napor kako bismo kvalitetne proizvode, s naglaskom na domaće proizvođače, mogli ponuditi po puno pristupačnijim cijenama - kazao je Leko, iznimno ponosan i zbog činjenice da je najveći dio bivših radnika OBI-ja preuzeo BauWelt."

Izražavajući zadovoljstvo što je prvi centar otvoren baš u Slavonskom Brodu, gradonačelnik Mirko Duspara je prije svega čestitao vlasnicima iz Bosne i Hercegovine što su se u teška vremena odvažili pokrenuti posao, kao i zbog zapošljavanja bivših OBI-jevih radnika koji su završili na Zavodu za zapošljavanje.

"Ovdje je danas četrdesetak radnika, a bit ću još sretniji ako se centar proširi i broj zaposlenih poveća", kazao je Duspara.