Književnost

SAJAM KNJIGE

U utorak počinje Interliber

Idućeg tjedna u utorak počinje najpopularniji sajam Zagrebačkog velesajma - Interliber: Sajam knjige. Voditelj Interlibera Zoran Ušurić kaže da će biti jači od lanjskog u svim segmentima.

Ilustracija   FOTO:Davor Visnjic/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Čeka nas šest lijepih sadržajnih dana, prilično dugačkih radnih dana, obzirom da Interliber traje svaki dan od 10 do 20 sati, a petkom i subotom, kada su oni najjači i najposjećeniji dani, otvoreni smo do 21 sat, kako bi svi oni koji knjigu vole i žele, stigli na Interliber i kupili željena izdanja. A kako bi im to bilo još lakše, ulaz je besplatan i ove godine", rekao je Zoran Ušurić.

Na Interliberu se knjige mogu kupiti po povoljnijim cijenama, a očekujemo i brojne novitete. Neven Antičević, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara:

"Mi smo se malo u zadnjih par mjeseci zaštopali sa proizvodnjom pa smo čekali Interliber, tako da kad dođete na sajam ćete vidjeti više noviteta nego što ste vidjeli prošle godine, ali to je tako samo zato što smo drugačije rasporedili našu proizvodnju", kaže Antičević.

Slavica Lakić, koordinatorica je sajma glazbe i multimedije, na kojem će se predstaviti svjetski proizvođači glazbala, glazbene opreme i profesionalne audio, video i scenske opreme.

"Ove godine sajam glazbe i multimedije održava se na tri puta većoj površini nego prošle godine, na 10.500 četvornih metara u 4 paviljona. Dosad imamo 105 izlagača iz 18 zemalja i Hrvatske", rekla je Slavica Lakić.

Veći nego ikad bit će i Infogamer. Prostire se na 10 tisuća kvadrata u tri paviljona. Cijena ulaznice bit će 30 kuna jednokratno, i 70 kuna za sve dane. Damir Đurović iz Digitalne avanture.

"Zaista ove godine je najveći sajam gaminga u JI Europi. Čak bi po nekim pokazateljima to mogao biti jedan od pet najvećih sajmova te tematike u čitavoj Europi", rekao je Đurović.