Putovanja

SAJMOVI U EUROPI

Doživite čaroliju adventa u europskim gradovima

Nezaboravno putovanje u dvoje ili pak sa cijelom obitelji idealan je kada ulazimo u predbožićno vrijeme, odnosno advent. Europske prijestolnice u to vrijeme poprimaju novu dimenziju, a njihovi središnji trgovi postaju glavna odredišta koja pričaju posebne božične priče.

Advent   FOTO:Vecernji.hr
Piše: Republika.eu / Vecernji.hr

 Posjetitelji iz cijelog svijeta obilaze sajmove kako bi doživjeli jedinstvenu božićnu atmosferu, romantiku u zraku, poseban blagdanski ugođaj koji pruža opće zadovoljstvo i radost. Osvijetljena božićna drvca i prigodna dekoracija, raznovrsna ponuda i brojni šareni štandovi, tradicionalne slastice i aroma kandiranog voća, miris kuhanog vina, ručno rađeni ukrasi i ponuda božićnih poklona te ugodno druženje uz glazbu i stvaranje lijepih uspomena obilježja su svakog božićnog sajma. Ako se odlučite na ovakvu vrstu putovanja u grad u kojem niste nikada bili, vaše putovanje, osim što će biti božičnog ugođaja, ono će vam omogućiti razgledavanje znamenitosti tog grada.

Odlučite se za božićni sajam u Bratislavi ili Budimpešti, doživite čaroliju adventa u gradu sa dušom i na adventskom sajmu u centru Beča, provedite romantični adventski ugođaj u slikovitim gradićima na jezerima te posjetite božićni sajam u Salzburgu, iznenadite svoje najdraže predbožićnim putovanjem u Lisabon ili Berlin i razveseliti svoje najmlađe putovanjem u Pariz i Disneyland.

A kada je riječ o Novoj godini, najluđu noć savjetujemo da provedete u Sarajevu ili pak Istabulu. Vjerujemo da će ulazak u 2015. godinu biti nezaboravan. 

Izvor: vecernji.hr