Gospodarstvo

OBEĆANJA

Milanović najavio veliku gradnju brodova

Premijer Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti porinuća tankera novogradnje 325 i polaganju kobilice za novogradnju 326, u brodogradilištu Brodotrogir u Trogiru.

Milanović prisustvovao svečanosti porinuća tankera novogradnje 325 u Brodotrogiru   FOTO:Ivana Ivanovic/PIXSELL
Piše: Media Servis

"30 godina smo slušali priče o velikim brodovima i koliko se novaca izgubilo i koliko porezni obveznici moraju platiti, a ovo je sada nova stvar" poručio je Milanović istaknuvši kao pozitivan primjer i Uljanik.

"Brodovi se grade i gradit će se uz zaradu. Prije su se radili uz gubitke i to su plaćali porezni obveznici. U Splitu će graditi brodovi za potrebe hrvatske Obalne straže, što je kvalitativni iskorak. To do sada nisu radili. Brodogradnja je u Istočnoj Europi nakon ulaska u Europsku uniju propala. Hrvatska se drži i vjerujem da će opstati i zarađivati" rekao je Milanović.

Odgovarajući na novinarska pitanja o razilaženju Vlade i predsjednika Republike o ustavnim promjenama, premijer je poručio kako su te razlike male.

"Među nama su razlike jako male. Razgovaramo o tim stvarima, no trenutno to za nas nije prioritet, a o svemu tome ćemo razgovarati nakon predsjedničke kampanje, ako bude potrebno" ocjenio je Milanović.

Novinare je zanimalo i što Milanović misli o ocjeni predsjednika Josipovića koji je vladu nedovoljnim ocjenio po pitanju gospodarstva.

"Mislite jesmo li u potpunosti zadovoljni? Tko god je u potpunosti zadovoljan sobom, taj će prestati raditi na sebi. Uvijek morate biti malo nezadovoljni sobom" odgovorio je Milanović. Što se tiče pak monetizacije, i tu je prilično optimističan.

"Treba vremena da to sjedne, a ljudi će shvatiti što je u njihovom interesu, što je u interesu svakog od nas i što je u interesu stranih kreditora koji nam uzimaju kamate“ ocjenio je Milanović.