Ostalo

KRIVOTVORENJEM DO PRIHODA

Valter Krizmanić s lažnom diplomom zaradio 210 tisuća kuna u Elektroistri

Pulsko tužiteljstvo optužilo je bivšeg direktora Elektroistre Valtera Krizmanića za prijevaru jer je posao u tom javnom poduzeću navodno dobio temeljem krivotvorene diplome.

Sjedište Elektroistre   FOTO:Dusko Marusic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Index.hr

Ne otkrivajući identitet optuženika Općinsko državno odvjetništvo u Puli izvijestilo je da je Krizmanić, prijavljujući se na oglas za posao u Elektroistri, kao dokaz ispunjavanja uvjeta o visokoj stručnoj spremi dostavio lažnu diplomu u kojoj se navodi kako je stekao visoku stručnu spremu kao i stručni naziv "diplomirani inženjer elektronike", znajući da nije nikada upisao, pohađao i diplomirao na tom fakultetu.

Iz ranije policijske prijave poznato je da je Krizmanić predao diplomu fakulteta u Sarajevu od 1990. i tako poslodavca odnosno Elektroistru iz Pule, doveo u zabludu da s njime zaključi ugovor o radu te ugovor o pravima i obvezama kojim je imenovan odgovornom osobom u toj tvrtki.

Ugovor o radu Krizmanić je potpisao 6. kolovoza 2013. nakon čega je 30. rujna 2013. imenovan direktorom distribucijskog područja Elektroistre za razdoblje od 1. listopada 2013. i po tom osnovu zaključio Ugovor o pravima i obvezama. Navedene je poslove obavljao sve do 27. kolovoza 2014. kada mu je temeljem odluke o izvanrednom otkazu ugovora o radu prestao radni odnos, kažu u tužiteljstvu.

Štetu koju je Krizmanić navodno počinio Elektroistri tužiteljstvo procjenjuje na gotovo 470 tisuća kuna, od čega 210 tisuća kuna otpada na plaće, a ostatak na poreze, doprinose i troškove službenog automobila.

IZVOR: Index.hr