Brodsko-posavska

UGOVOR S FRANCUZIMA

Đuro Đaković i Ermewa Ferroviaire ugovorili posao od 61 milijun kuna

Đuro Đaković specijalna vozila d.d., tvrtka u sastavu Đuro Đaković Grupe, i francuski Ermewa Ferroviaire potpisali su ugovor o proizvodnji i isporuci teretnih vagona serije Falns 64 u vrijednosti od 61 milijun kuna, javili su iz te kompanije.

Ilustracija   FOTO:Ivica Galovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Kako navode: ''Ovaj ugovor predstavlja nastavak realizacije ugovora za istog naručitelja sklopljenog u kolovozu prošle godine, a vagoni će biti isporučeni tijekom drugog i trećeg kvartala 2015. godine'', ističu iz tvrtke Đuro Đaković specijalna vozila.

Vagoni tipa Falns 64 su četveroosovinski otvoreni vagoni namijenjeni za prijevoz rasutih tereta koji nisu osjetljivi na atmosferske utjecaje.

Primjenom modernih tehnologija u konstruiranju i izradi vagoni su optimizirani kako bi se osigurala visoka nosivost od 70 tona uz minimiziranu vlastitu masu vagona.

Slijedom specifičnih zahtjeva krajnjeg korisnika, uspješno su provedena ispitivanja vagona u teškim infrastrukturnim uvjetima. Vagoni su certificirani prema važećim TSI standardima i ispunjavaju zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi, a svojim značajkama omogućuju transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka.