Brodsko-posavska

POTPISAN UGOVOR

Sanacija slavonskobrodskog deponija pri kraju

Gotovo četiri milijuna kuna vrijednost je ugovora o sanaciji slavonskobrodskog deponija otpada koji su jučer potpisali gradonačelnik Mirko Duspara i direktor požeške tvrtke Presoflex gradnja Ino Galić.

Ilustracija   FOTO:Franjo Lepan/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

''Riječ je o uređenju ulaza u deponij. Asfaltirat će se 2700 četvornih metara platoa, što će u početku poslužiti kao sortirnica za otpad, gradit će se kolna vaga, sabirnici za otpadnu vodu, separatori za ulje i maziva te praonica za kamione koji će nakon dovoza otpada ponovo čisti u grad.'', kazao je gradonačelnik. Dodao je kako slijedi gradnja četiri nove kazete za prihvat otpada do 2018. godine kada bi trebao proraditi i Centar za gospodarenje otpadom u Šaguljama.

Slavonski Brod je među rijetkim gradovima koji će sukladno europskim propisima do 2018. godine sanirati deponij. Tome u prilog idu i činjenice po kojima je od 2009. godine do danas smanjena količina otpada za 13 tisuća tona, što je reciklažom završilo u korisnom otpadu. 

Prošle godine realiziran je projekt nabave 12.500 kanti za odvajanje papira, a u tijeku je i pilot-projekt 2750 kanti za biootpad. Radovi na sanaciji brodskog deponija počet će čim vremenske prilike dopuste, a trajat će četiri mjeseca, obećao je direktor Presoflex gradnje.