Crna kronika

CRNO TRŽIŠTE

Zaplijenjeno gotovo 8 tona duhana

Policijski službenici PU zagrebačke su u suradnji sa službenicima Carinske uprave, Odjela za mobilne jedinice Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 86-godišnjakom i 33-godišnjakom zbog osnova sumnje da se bave nedozvoljenom trgovinom duhanskih proizvoda na području Dubrave.

Arhivskja fotografija   FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Utvrđeno je da su duhan nabavili na području Virovitičko - podravske županije te ga uskladištili na više adresa na području Dubrave, gdje su ga rezali i pakirali u manje količine, pogodne za prodaju na tržnicama na području grada Zagreba, a većinom na tržnici Dubrava.

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu pretražene su obiteljske kuće i gospodarski objekti koje koriste osumnjičene osobe te osobni automobili kojom prilikom je pronađeno 7.950 kg duhana, alati za rezanje duhana, stroj za ovlaživanje i dr, priopćeno je iz PUZ-a.

Protiv osumnjičenih je zbog kaznenog djela nedozvoljene trgovine podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a oni su predani pritvorskom nadzorniku. Vrijednost oduzetog duhana na crnom tržištu iznosila bi oko 2 milijuna kuna, dok je za navedenu količinu država oštećena za trošarinu oko 3.6 milijuna kuna, dodaje se u priopćenju PUZ-a.