Kino & Film

FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA U LJUBLJANI

Film "Goli" osvojio glavnu nagradu

Dokumentarni film Goli scenaristice i redateljice Tihe K. Gudac osvojio je glavnu nagradu na Festivalu dokumentarnog filma u Ljubljani koji se održao od 10. do 17. ožujka 2015. u Cankarjevom domu. Nagradu Amnesty International Tihi K. Gudac dodijelio je tročlani žiri u sastavu: Goran Vojnović, spisatelj i redatelj, Jelka Streger, osnivačica Međunarodnog filmskog festivala u Ljubljani i Festivala dokumentarnog filma u Ljubljani te Majid Hussain, aktivist i borac za ljudska prava. U samo tjedan dana, debitantski film Tihe K.

Tiha K. Gudac   FOTO:slobodnadalmacija.hr
Piše: Media Servis

Goli je osvojio i posebno priznanje na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji te doživio svoju televizijsku premijeru. Nagrada Amnesty International ukupno je peto priznanje za film u kojem se redateljica Tiha K. Gudac suočava s bolnom obiteljskom prošlošću.

Goli je dosad osvojio Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film na Sarajevo Film Festivalu, Nagradu CEI na Međunarodnom filmskom festivalu u Trstu te posebna priznanja Zagreb Film Festivala i nedavno završenog Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji. Kao film otvorenja bit će prikazan na 62. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma (BFDKF) koji se održava od 23. do 29. ožujka u tri beogradska kina.