Brodsko-posavska

PREDSJEDNIK HDSSB-A DRAGAN VULIN

Dokle god je poljoprivreda na koljenima, Slavoniji neće biti bolje

Dokle god je poljoprivreda na koljenima, Slavoniji neće biti bolje, poručio je HDSSB-ov predsjednik Dragan Vulin sa HDSSB-ove skupštine u Batrini u Brodsko-posavskoj županiji. To je, rekao je, prvo što HDSSB želi mijenjati, bude li u prilici nakon sljedećih parlamentarnih izbora participirati u novoj hrvatskoj Vladi.

Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Nedopustivo je da gotovo 50 posto uvozimo hrane, pored plodne ravnice, znanja i tradicije u poljoprivrednoj proizvodnji, rekao je Vulin.

HDSSB je istaknuo svog kandidata za ministra poljoprivrede Željka Kraljička, podsjetio je HDSSB-ov predsjednik, poručivši kako nakon izbora više ništa neće biti isto za Slavoniju. 

HDSSB-ov utemeljitelj Branimir Glavaš kazao je kako HDSSB mora biti jezičac na vagi kod slaganja buduće Vlade. To je, rekao je, u interesu ne samo Slavonije, nego i cijele Hrvatske. Ni lijeva SDP-ova, ni desna HDZ-ova koalicija, koja je zaigrala na kartu općenacionalnog domoljublja, ne smiju doći u priliku da samostalno formiraju Vladu, kazao je Glavaš.

Jedan od najboljih primjera za to u HDSSB-u ističu Brodsko-posavsku županiju, koja je po prihodu po glavi stanovnika na samome dnu ljestvice hrvatskih županija. Podsjećaju na poruku aktualnog premijera Milanovića, koji je na početku svoga mandata rekao "Neka mi se osuši desna ruka ako zapostavimo Slavoniju".

I lijevi i desni u Slavoniju su do sada dolazili samo pred izbore i prodavali maglu. Vrijeme je da im boračko tijelo napokon kaže ne – zaključuju u HDSSB-u.