Moda & ljepota

JEDNOMJESEČNI IZAZOV

Izazov čučnjeva za guzu iz snova

Guza i noge spadaju u gorljivu žensku problematiku i vječiti su izraz frustracija. Velika ili mala, spljoštena ili viseća, utegnuta ili klimav. Ne brinite, svoju guzu možete preoblikovati, no ne preko noći i ne čarolijom. Za rezultate je potreban trud, a on se mjeri znojenjem i izgubljenim centimetrima.

Izazov čučnjeva za guzu iz snova   FOTO:Robert Anic/PIXSELL
Piše: Republika.eu/Ordinacija.hr

Idealna vježba za guzu iz snova je čučanj. Postoje mnoge varijacije čučnjeva, a u ovom 30-dnevnom izazovu probajte što više vrsta odraditi kako bi radili svi mišići stražnje lože, kvadricepsa i guze i tako pomogli smanjiti postotak masnog tkiva, a povećati mišićno.

Jedino uz čučnjeve možete imati lijepo oblikovanu guzu! Stoga probajte klasične čučnjeve, čučnjeve sa skupljenim nogama, sumo čučnjeve (u kojima su noge puno više raširene, a prsti stopala okrenuti prema van), čučanj sa skokom, čučanj koji prati naizmjence podizanje jednog koljena, čučanj s naizmjeničnim podizanjem ispružene noge i zategnutim stopalo. Kombinacijama nema kraja. Preporučamo da za jedan trening odaberete tri vrste čučnjeva i ukupni broj čučnjeva koji trebate odvježbati taj dan podijelite na te tri skupine.

Za bolje rezultate dodajte bučice ili prečku s utezima male kilaže. Pazite na držanje cijelog tijela, sjedajte duboko, čvrsto stisnite sve mišiće i ne posustajte. I obavezno nam javite rezultate.

 

Izvor: www.ordinacija.hr