Događanja

KULTURA U DUBROVNIKU

Otvorenje Dubrovačkih ljetnih igara uz 'Elementarne čestice'

Podizanjem festivalske zastave Libertas uz stihove Himne slobodi ispred crkve sv. Vlaha večeras je svečano otvaranje 66. Dubrovačkih ljetnih igara.

Otvorenje Igara   FOTO:Grgo Jelavic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Sinoć su svečano otvorene 66. Dubrovačke ljetne igre tradicionalnim podizanjem festivalske zastave Libertas uz stihove Himne slobodi ispred crkve sv. Vlaha.

Na ovogodišnjoj manifestaciji na gotovo dvadeset lokacija nastupit će više od dvije tisuće umjetnika iz cijelog svijeta koji će izvesti više od 70 različitih programa

Scenarij potpisuje Mani Gotovac, a u režiji Ivana Miladinova bit će predstavljena djela Puccinija, Beethovena, Jakova Gotovca, Frana Đurovića, Blagoja Berse i Gustava Mahlera.

U 47 dana, na gotovo 20 lokacija, nastupit će više od 2.000 umjetnika iz cijelog svijeta sa više od 70 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa.Premijerni dramski program otvorit će 'Elementarne čestice' prema romanu Michela Houellebecqa.

Podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova je ranije procijenilo kako postoji sigurnosni rizik oko izvođenja zbog autora kojeg se povezuje s negativnim stavom prema muslimanskoj vjeroispovijesti. Vodstvo igara predstavu je skinulo s repertoara, da bi ju kasnije ponovno "vratilo".