Moda & ljepota

HLAČE ILI SUKNJICA?

Ljetni odjevni komadi zabranjeni za nošenje na poslu

Ljeti se volimo malo više opustiti, no opustimo li se previše može nam se dogoditi da na posao počnemo dolaziti u neprimjernoj odjeći i obući. Bez obzira postoji li na vašem radnom mjestu 'dress code' neki popularni ljetni odjevni komadi nisu primjereni za mnoge poslove, pogotovo uredske.

Prekratke hlačice i goli pupak trebali bi biti rezervirani samo za slobodno vrijeme   FOTO:Foto: Guliver/Thinstock
Piše: Republika.eu/ Zadovoljna.hr

1. Odjeća bez naramenica

Haljina ili majica bez naramenica među najudobnijom su ljetnom odjećom, ali nju ne biste sjeli nositi na posao. Dozvoljena opcija je da preko majice ili haljine odjenete bolero ili kratku laganu vesticu kako ne biste pokazali previše kože. 

2. Prekratke hlačice i suknjice 

Vrućim hlačicama i super kratkim minicama nije mjesto u uredu ni zimi kada se nose uz tajice ili deblje čarape, a kamoli ljeti kada u njima pokazujete gole noge. Nosite hlačice i suknje minimalne duljine do sredine bedara.

3. Japanke 

Već smo pisali da japanke nikako ne biste smjeli nositi cijeli dan iz više razloga, a nikako nisu ni primjerena odjeća za radno okruženje. Na posao ne biste smjeli nositi ni natikače koje nisu pričvršćene za nogu jer se ne smatra pristojnim kada obuća lupa. Razgledajte naše prijedloge ljetne obuće primjerene za posao.

4. Običan bijeli top bez rukava

Bijela boja ljetije jedna od najpopularnijih, ali zbog svoje providnosti može biti riskantna za nošenje na poslu. Običan bijeli top asocira na potkušulju, a i vrlo vjerojatno će vam se kroz njega nazirati grudnjak.

5. Majica koja je duža od hlačica

U ovakvom outfitu izgledat ćete kao da ispod majice nemate ništa – trebamo li reći više?

6. Bilo što prozirno

Trgovine su prepune odjeće od poluprozirnih i prozirnih materijala, a takve odjevne komade na posao možete nositi jedino ako ispod njih odjenete laganu majicu/potkošulju.

7. Odjeća koja otkriva pupak

Odjevni komadi koji otkrivaju djelić trbuha, na primjer dio sa strane, dozvoljeni su za nošenje na posao, ali ne i odjeća koja otkriva pupak. Popularne crop topove ostavite za slobodno vrijeme.


Izvor: Zadovoljna.hr